Dokumenty k nemovitosti - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dokumenty k nemovitosti

Jana Plačková, 19.08.2008 21:12:15

Dobrý den,chceme prostřednictvím RK koupit nemovitost.Již jsme společně uzavřeli rezervační smlouvu.Dožadujeme se po realitce informace o datu kolaudace,projektové dokumentaci atd.Realitní kancelář tvrdí,že dokumentace ke stavbě chybí,protože ji má už několikerý majitel,stáří stavby nezná a nelze to prý zjistit.Mám coby klient na tyto informace právo?Je případné neposkytnutí těchto náležitostí důvodem k odstoupení od rezerv.smlouvy a vrácení zálohy?Nechci koupit zajíce v pytli.Na příslušném katastru mi řekli, že k nahlédnutí jsou tyto informace za poplatek.Mám se toto požadovat po RK?Poraďte mi prosím jak postupovat.Děkuji.

Re: Dokumenty k nemovitosti

Mgr. Oldřich Topka, 25.08.2008 16:01:01

Dobrý den, dobrá RK by měla být schopna takové informace mít k dispozici nebo je pro klienta vyhledat. Ale samo o sobě Vám to žádný nárok na odstoupení od smlouvy nezakládá (aniž znám znění vašich smluv).
Ovšem smlouvy, které lidé uzavírají s RK a zvlášť pokud jim nerozumí, by si měli nechat revidovat u právníků. Předejdou mnohým potížím a nebudou se pak divit, že nemají ani dům ani složenou rezervaci. Nebo si mají vymínit takové možnosti odstoupení, aby mohli smlouvu vypovědět bez toho, že jim propadne záloha, kterou RK dali.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »