Rada (prodej vozidla + reklamace) - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

nezaplacená směnka za auto

Markéta Plátěnková, 09.06.2011 13:13:12

Dobrý den,
v listopadu 2010 jsem prodala auto Opel corsa r.v.1996 jedné paní na splátky za cenu 20000,-.Splátky činily 3000,-měsíčně.Auto mělo být zaplaceno do 20.5.2011.S paní jsem sepsala i směnku na 20000,- se splatností 20.5.2011 bez protestu.Dnes je 9.6.2011 a pani mi dluží 6000,-,nezvedá mi telefony,semtam odpoví na sms,že peníze nemá.Hrozím jí policií i soudem a evidentně to nemá smysl.Dokonce včera mi napsala,že je auto samá závada(po 7 měsících co s ním jezdí!!!!)a ať jí nevyhrožuju policií!!!Mohu z ní peníze nějak dostat???Nechce se mi soudit o 6000,- při představě,že se to potáhne třeba 5 let.Co mám udělat nejdřív,abych zbylé peníze dostala?Mám jít na policii?
Děkuji moc za odpověď
Plátěnková

Rada (prodej vozidla + reklamace)

Radek Šéla, 19.08.2008 11:59:18

Dobrý den, resim pro me dost zavazny problem. Pred mesicem jsem prodal starsi auto. Byly dohodnute splatky 5000kc pri prodeji, pote kazdy mesic 5000kc (celkem 15000,- auto Opel Kadett). Tudiz jsem obdrzel pri prodeji 5000,-. Po mesici, kdyz mela byt dalsi splatka se dama ozvala, ze auto nechce ze je nepojizdne. Pri prodeji jsme auto byli projet, pojizdne bylo, odjela s nim 20Km. Tim ze se stalo auto nepojizdne byla jeji chyba (nechala zapnuty rucni sitic celou dobu jizdy). + pote co zkousela pak auto nastarovat zrejme jeste uchcala svicky. Trvala na svem, ze auto nechce. PRo auto jsem si teda prijel s automechanikem (prebiral jsem auto nepojizdne), ten to na miste opravil (vycisteni karburatoru, vymena baterie + svicek) a s autem jsem odjel. Dama trva na tom, ze chce vratit plnou prvni splatku tj. 5000,-. Myslim si, ze to neni spravne. Jak mam v tomto pripade postupovat? Dekuji

Re: Rada (prodej vozidla + reklamace)

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 14:28:41

Dobrý den, Vy jste auto vůbec neměl přebírat zpět. Pokud tvrdila, že jde o vadu, za kterou odpovídáte, pak Vám to měla prokázat. Nějaká její tvrzení rozhodně důkazem nejsou, na to by musela ke znalci nebo rovnou k soudu. Naopak jste jí měl vozidlo nechat a podat na ní žalobu o nezaplacené splátky. Koupila si staré, ojeté vozidlo a tudíž od něj nemůže očekávat, že bude jezdit jako nové. Pokud jste však auto vzal zpět, pak se s ní dohodněte na vrácení peněz, ovšem po odečtení nákladů na mechanika, kterého jste objednal kvůli ní. Když na to nepřistoupí, pak jí dovezte auto zpět, ať si s ním dělá co chce a Vám doplatí zbylých 10.000,-Kč.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »