Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
v listopadu 2010 jsem prodala auto Opel corsa r.v.1996 jedné paní na splátky za cenu 20000,-.Splátky činily 3000,-měsíčně.Auto mělo být zaplaceno do 20.5.2011.S paní jsem sepsala i směnku na 20000,- se splatností 20.5.2011 bez protestu.Dnes je 9.6.2011 a pani mi dluží 6000,-,nezvedá mi telefony,semtam odpoví na sms,že peníze nemá.Hrozím jí policií i soudem a evidentně to nemá smysl.Dokonce včera mi napsala,že je auto samá závada(po 7 měsících co s ním jezdí!!!!)a ať jí nevyhrožuju policií!!!Mohu z ní peníze nějak dostat???Nechce se mi soudit o 6000,- při představě,že se to potáhne třeba 5 let.Co mám udělat nejdřív,abych zbylé peníze dostala?Mám jít na policii?
Děkuji moc za odpověď
Plátěnková
Dobrý den, resim pro me dost zavazny problem. Pred mesicem jsem prodal starsi auto. Byly dohodnute splatky 5000kc pri prodeji, pote kazdy mesic 5000kc (celkem 15000,- auto Opel Kadett). Tudiz jsem obdrzel pri prodeji 5000,-. Po mesici, kdyz mela byt dalsi splatka se dama ozvala, ze auto nechce ze je nepojizdne. Pri prodeji jsme auto byli projet, pojizdne bylo, odjela s nim 20Km. Tim ze se stalo auto nepojizdne byla jeji chyba (nechala zapnuty rucni sitic celou dobu jizdy). + pote co zkousela pak auto nastarovat zrejme jeste uchcala svicky. Trvala na svem, ze auto nechce. PRo auto jsem si teda prijel s automechanikem (prebiral jsem auto nepojizdne), ten to na miste opravil (vycisteni karburatoru, vymena baterie + svicek) a s autem jsem odjel. Dama trva na tom, ze chce vratit plnou prvni splatku tj. 5000,-. Myslim si, ze to neni spravne. Jak mam v tomto pripade postupovat? Dekuji
Dobrý den, Vy jste auto vůbec neměl přebírat zpět. Pokud tvrdila, že jde o vadu, za kterou odpovídáte, pak Vám to měla prokázat. Nějaká její tvrzení rozhodně důkazem nejsou, na to by musela ke znalci nebo rovnou k soudu. Naopak jste jí měl vozidlo nechat a podat na ní žalobu o nezaplacené splátky. Koupila si staré, ojeté vozidlo a tudíž od něj nemůže očekávat, že bude jezdit jako nové. Pokud jste však auto vzal zpět, pak se s ní dohodněte na vrácení peněz, ovšem po odečtení nákladů na mechanika, kterého jste objednal kvůli ní. Když na to nepřistoupí, pak jí dovezte auto zpět, ať si s ním dělá co chce a Vám doplatí zbylých 10.000,-Kč.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com