Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Do jaké doby a jakým způsobem (když zaměstnanec nemá učet)je zaměstnavatel povinen zaslat výplatu zaměstnanci.Zaměstnanec se nemůže kvůli zdravotním potížím dostavit.
Dobrý den, §142 ZP: Mzda nebo plat se vyplácí v pracovní době a na pracovišti, nebyla-li dohodnuta jiná doba a jiné místo výplaty. Nemůže-li se zaměstnanec dostavit k výplatě z vážných důvodů, zašle mu zaměstnavatel mzdu nebo plat v pravidelném termínu výplaty, popřípadě nejpozději v nejbližší následující pracovní den na svůj náklad a nebezpečí, pokud se se zaměstnancem nedohodli na jiném termínu nebo způsobu výplaty.
Dobrý den,
od května 08 jsem na rodičovské dovolené a od června 08 vlastním živnostenský list - mám podnikání jako vedlejší činnost. Před nástupem na mateřskou dovolenou jsem byla zaměstnána v jedné malé firmě (rodičovskou mi vyplácí úřad práce) - na dobu neurčitou. Chtěla bych se zeptat, zda mám nějakou povinnost nahlásit zaměstnavateli počátek mého podnikání? Mockrát Vám děkuji za odpověď.
Dobrý den, záleží na tom, čím se zabýváte. Pokud by šlo o stejnou činnost, jakou se zabývá zaměstnavatel, platí §304 TP: Zaměstnanci mohou vedle svého zaměstnání vykonávaného v pracovněprávním vztahu vykonávat výdělečnou činnost, která je shodná s předmětem činnosti zaměstnavatele, u něhož jsou zaměstnáni, jen s jeho předchozím písemným souhlasem.
I když v praxi bývá výklad tohoto ustanovení nejednoznačný.
Dobrý den, jedná se o úplně jinou činnost než jsem vykonávala před nástupem na mateřskou dovolenou. Jestli to tedy správně chápu, povinnost oznámit tuto skutečnost pro mě v tomto případě nevzniká. Na druhou stranu to ale budu muset oznámit na konci roku kvůli daňovému přiznání, jestli se tedy nepletu(letos mi byla od zaměstnavatele zaplacena vybraná dovolená - tudíž jsem měla příjem ze závislé činnosti)? Mockrát Vám děkuji za odpověď a přeji pěkný den.
Dobrý den, tohle není daňová poradna.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com