vrácení zboží koupené přez internet v lhůtě 14ti dnů - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

rekamace koupeného výrobku přez internet

Gabriela Strnadová, 13.08.2008 11:11:29

POKRAČOVÁNÍ.
určenou výrobcem za nové zabalení výrobku. Zboží lze zaslat dodavateli na vlastní náklady dopravní službou.
MŮŽETE MI PROSÍM PORADIT zda mohu výrobek vrátit do 14ti dnů a zda mi musí dodavatel vrátit celou částku nebo musím zaplatit to zabalení výrobku a těh 7% z ceny? moc dekuji za rychlou odpověď
Strnadová

Re: rekamace koupeného výrobku přez internet

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 15:40:52

Dobrý den, příště respektujte rozsah dotazu a nevkládejte příspěvky, které ho překračují.

Prodávající musí postupovat v souladu se zákonem. Řada z nich si vytváří vlastní "reklamační řády", kde jsou zákazníkům určovány povinnosti při reklamaci. Pokud však takové interní normy určují někomu povinnosti nad rámec zákona, pak v této části nejsou závazné. Právo vrátit zboží bez udání důvodu samozřejmě máte a není nutné, aby jste to předem projednávali s nějakým managerem, natož aby jste jim hradily náklady na nové balení zboží, to jde na jejich odpovědnost. Vám vzniknou náklady se zpětným odesláním, které Vám firma hradit nemusí, ale to je vše. Nějaké balné, pokuty, odstupné a jiné výmysly hradit nemusíte. Eventuálně můžete podat podnět na Českou obchodní inspekci.

vrácení zboží koupené přez internet v lhůtě 14ti dnů

Gabriela Strnadová, 13.08.2008 11:07:16

Koupila jsem u pražské firmy KOUPELNY KAPLAN radiátor do koupelny.Když přišel zjistili jsme s přítelem že sme obědnaly špatný a chceme ho reklamovat.Bylo mi ale od firmy řečeno ne ho vrátit můžu ale že si naůčtují nové zabalení 400,-korun a 7% z ceny.Radiátor stál 2534.-korun.je to tento radiátor který prodejce kupuje od firmy ravak.
V podmíkách jak nakupovat mají napsáno toto.
VII. Vrácení zboží
Pokud chce zákazník z jakéhokoliv důvodu vrátit zboží ( storno ), může tak učinit pouze po předchozí domluvě s odpovědným produkt manažerem a to nejpozději do 14 dnů.
Vrátit zboží v této 14dení lhůtě bez udání důvodu nelze v případě, že zboží bylo vyráběno nebo jinak upravováno na přání zákazníka nebo bylo zboží při objednání zákazníkem označeno dodavatelem jako nestandartní zboží.K vrácenému zboží je nutné přiložit průvodní dopis s dokladovou dokumentací. Pokud se jedná o vrácení zboží, které vyžaduje pro další prodej nové zabalení výrobku má dodavatel právo účtovat odpovídající částku

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »