Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
s manželem jsme v rozvodovém řízení. Manžel se 10/2007 odstěhoval z domu. Já platím prokazatelně ze svého účtu veškeré poplatky za plyn, el. atd. Nyní přišlo vyúčtování a omylem jej elektrárna zaslala na účet manžela.( hlásila jsem telefonicky změnu účtu, ale nebyla provedena, nemám doklad, že jsem ji provedla) Část mi manžel poslal a zbylé 3 tis. mi nechce vrátit. Jak mám postupovat, když dohoda s ním není možná? Zatím není vyrovnané SJM, nejsme rozvedeni, ale 14 měsíců žije u milenky.
Děkuji za odpověď.
Dobrý den,mám spoustu otázek,budu ráda když mi v mé svízelné situaci poradíte.Chci se rozvést,soud o děti už proběhl a děti byly svěřené do mé péče.Kvůli manželově nezodpovědnosti a dluhům jsme přišli o byt.Našla jsem byt pro mě a děti.V manželství jsem mu dvakrát ručila a jelikož nikdo neví kde manžel je,vymáhají peníze po mě.A když nezaplatím hrozí mě exekucí mzdy.Já ale ze svého platu už ted platím nájem,školku,školu,strávné,prostě vše.Existuje nějaká ochrana pro matky samoživitelky?
Dobrý den,
a jakou ochranu byste si představovala? Bohužel jste manželé a z toho plynou určité povinnosti. Tím, že jste zřejmě nenechala zúžit SJM, vymáhají věřitelé dluhy i po Vás, neboť se jedná o dluhy společné - dluhy v SJM. Až se rozvedete, podejte návrh na vypořádání SJM a chtějte, aby soud tyto závazky přikázal do výlučného vlastnictví manžela z důvodu, že jste o nich nevěděla a navíc překračují rozsah běžné správy majetku. Poté byste se mohla po exmanželovi domáhat zaplacení toho, co jste uhradila za něj.
Dobrý den, ráda bych se informovala na to, jak moc jsem odpovědná za manželovi dluhy. Nedávno jsme se vzali a já bohužel po nějaké době zjistila, že manžel má dluhy, o kterých mi neřekl. Před svatbou mi rodiče koupili byt a auto, mohu o ně přijít? Bát se exekuce? Manžel má trvalé bydliště nadále u svých rodičů. Předem děkuji za odpověď.
Dobrý den, jste spoluodpovědná za dluhy vzniklé v manželství. Dluhy, které měl manžel před sňatkem na Vás nedopadají. Trvalé bydliště s tímhle nemá vůbec nic společného, to je jen evidenční údaj. A auto a byt, které jste dostala před svatbou, jsou výlučně Vaše a exekuce za dluhy manžela je postihnut nemůže.
Manžel je cizinec (pl) a má dluhy na alimentech vedené v polsku.Je starší a dcery jsou v mém věku.Chtěla bych se zeptat či v případě jeho úmrtí by dluhy přešly zcela na mě?Je možno se proti tomu pojistit.Co jsme uzavřeli manželství alimenty platí.Jedná se mi o dluh který vznikl na výživném před naším sňatkem.Mockrát děkuji za odpověď.
Dobrý den, dědit nebudete jen Vy, ale i jeho potomci. Kromě majetku přejdou na dědice i dluhy. To vše se pak vypořádává v dědickém řízení. Ovšem za zděděné dluhy odpovídáte jen do výše hodnoty majetku, který bude mít Váš dědický podíl.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com