dražba-koupě - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

dražba-koupě

Koby L, 17.10.2007 21:36:17

Dobrý den! Můžete mi,prosím, poradit?? Mám zájem o koupi nemovitosti, zjistila jsem, že tato nemovitost je v exekučním řízení za dluhy majitele. Tedy bude dražba. Je pravda, že při koupit nemovitosti mě můžou v občansko právním soudním jednání připravit o zakoupenou nemovitost dlužníci bývalého majitele?? Tedy zneplatnit kupní smlouvu??A s tím souvisí můj dotaz. Když bude provedena dražba a já vyhraji můžou mě věřitelé bývalého majitele znovu připravit o mou nemovitost?? Tedy zda se také vztahuje doba 3 let i na nemovitost získanou v dražbě?? Děkuji Lkoby@centrum.cz

Re: dražba-koupě

Šéfredaktor, 22.10.2007 10:33:44

Dobrý den, nechápu moc Váš dotaz. To, že máte zájem o dům, na který je vedena exekuce (tato exekuce je uvedena v listu vlastnictví), znamená, že dům nyní nemůžete koupit kupní smlouvou. Vlastníci domu totiž nyní s domem nemohou nakládat a tudíž jej nemohou ani prodat. Pokud dům chcete, je jediný způsob a to koupě v dražbě. Přihlašte se tedy do dražebního jednání. Navíc, je pravděpodobné, že cena v dražbě bude nižší, než by byla kupní.

Mgr. Lucie Jindrová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »