Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,Město nám prodalo byty.termín odkupu bytů byl stanoven do 31.12.2008.já jsem odkoupil byt přesně 30.12.2008.Najednou mi došla pozvánka na ustanovující schůzi vlastníků bytových jednotek.Vzhledem k tomu že katastru trvá převod 1 měsíc i více "tudíš ještě nejsem vlastníkem "bylo mi řečeno že nemůžu na schůzi nic ovlivňovat ani hlasovat.Mohou takto postupovat i když jsem splnil podmínky stejně jako ostatní nájemci,připadá mi to jako diskriminace.
Dobrý den,
bydlím v domě se čtyřmi bytovými jednotkami a město tyto byty prodává nájemníkům,všichni souhlasí s koupí bytu. Zajímá mě, zda můžeme vytvořit společenství vlastníků jednotek, jsme-li jen 4 byt. jednotky (zákon mluví o minimálně 5 byt. jedn. kdy vzniká SVJ) nebo pro nás platí obč. zákoník, hlava 16 - smlouva o sdružení. V případě obou možností, co by bylo lepší založit?Děkuji
Dobrý den, v tomto případě skutečně nevznikne SVJ. Záleží na vlastnících, jak se dohodnout a koho pověří správou společných financí (i zde je třeba zde vytvářet obdobu fondu oprav) a vedením příslušné účetní evidence. Protože na rozdíl od SVJ zde není předepsaná žádná povinnost interních předpisů - stanov, pak je možno tyhle věci řešit jinak. Pokud jde např. o peníze a účet, na kterém budou, pak lze s vlastníkem pověřeným financemi uzavřít smlouvu o správě finančních prostředků.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com