Bez listku na penize nebyla vyplata - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

2 lístky na peníze?

Miloš Malec, 03.08.2010 18:04:46

Dobrý den,
mojí manželce byla vystavena 22.7.2010 neschopenka. Zaměstnavatel požaduje 2 lístky na peníze. Jeden k 31.7.2010 a druhý k 4.8.2010. Paní doktorka odmítá vystavit druhý lístek s odvoláním na dlouhodobou neschopenku. Zaměstnavatel však druhý lístek vyžaduje a sdělil, že bez něj nebudou peníze. Jenže paní doktorka druhý lístek nedá. Co teď dělat? Ani zaměstnavatel ani paní dr. nechtějí ustoupit.
Děkuji předem za odpověď.

Re: 2 lístky na peníze?

Karel Dlouhý, 03.08.2010 20:57:42

Obrátit se na Okresní správu soc. zabezpečení.

Nebo se podívejte na web Čes. správy soc. zabepečení nebo si vyhledejte správný postup přes Google.
"Lístek na peníze" vystavený k 31. 7. 2010 má zajistit výplatu náhrady mzdy za dobu nemoci v červenci, aby byla vyplacena ve mzdě za červenec.

V průběhu srpna bude buď ukončení neschopnosti, nebo k 31. 8. další "lístek na peníze".

Bez listku na penize nebyla vyplata

Tomas B, 12.08.2008 13:16:24

Dobry den,
chtel bych se zeptat. Pritelkyne mela pracovni uraz. Ale jelikoz jeji obvodni doktorka byla nemocna a mela zrovna prijit na kontrolu tak musela k zastupujicimu lekari.Kdyz chtela listek na penize tak ji rekl ze ji listek da jeji obvodni lekarka.Ale protoze lekarka prisla do prace za 8 den v mesici a listek ji dala az toho 8. dne a ihned ho odevzdala zamestnavateli tak ji zamestnavatel zadnou vyplatu nedal, protoze nedala vcas listek na penize. Ma na toto zamestnavatel pravo?? Muze prosim nekdo poradit? Vsichni musime platit ucty aale bohuzel bez penez to neni mozne. Kam se ted obratit?? Predem dekuji za odpoved.

Re: Bez listku na penize nebyla vyplata

Mgr. Oldřich Topka, 13.08.2008 09:45:53

Dobrý den, peníze by jí měli vyplatit společně s příští platbou. Pokud je lístek odevzdán pozdě, nestačí se již zpracovat v rámci mzdového účetnictví a úhrada se tím zpozdí.
Pokud by jí peníze nedoplatili, mohla by podat podnět na inspektorát práce, ale peněz se bude muset domáhat soudně.

Re: Bez listku na penize nebyla vyplata

David Bláha, 28.09.2008 22:05:02

Dobrý den, k 30. 9. 2008 jsem ukončil PP. Od 20. 8. 2008 jsem v pracovní neschopnosti. Můj dotaz se týká, zda-li mohu zasílat lístky na peníze příslušné SSZ a zda-li musím zaměstnavatele o tom informovat. Začátek pracovní neschopnosti jsem zaslal aamozřejmě zaměstnavateli a vím, že pří ukončení prac. neschopnosti musím postupovat stejně, ale s těmi lístky nevím. Raději bych je zasílal na SSZ z důvodu včasné a jisté výplaty nemocenské. děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »