Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Žádám Vás o radu. Můj syn, kterému je 21 roků, mi dělá velké problémy. Již delší dobu nechodí do zaměstnání, prostě se fláká. Odešel z domu a nevím, kde se nachází. Telefony nebere mě ani nikomu z rodiny. Bohužel jsem až nyní zjistil, že si vzal dva úvěry a nesplácí je. Jedná se o společnosti, které vyřizují úvěry skoro po telefonu. První společnost už chtěla jeho pohledávky odprodat a podstoupit k soudnímu vymáhání. Začal jsem to splácet za něj. Zástupce společnosti mě upozornil, že exekuce by byla provedena na adresu jeho trvalého bydliště. Což má zatím neustále u mě. Nyní se ozvala další společnost a s tím samým problémem.
1. Chtěl bych poradit, zda existuje způsob jak ho zbavit trvalého bydliště bez jeho souhlasu.
2. Existuje způsob jak zamezit aby exekuce byla provedena na mém majetku. Doma nemá nic cenného, co by bylo jeho majetkem.
Dobrý den,
zástupce té společnosti Vám lhal, zřejmě s úmyslem, že to za syna zaplatíte.
Váš majetek nemůže být postižen exekucí - pokud by k tomu došlo, braňte se u soudu podáním vylučovací žaloby. Co se týče jeho trvalého bydliště, podejte žádost na obecní úřad, že žádáte o výmaz této skutečnosti z Vaší adresy s tím, že se tam syn již dlouhodobě nezdržuje. Jestliže synovi přijde nějaký dopis nebo něco podobného, doporučuji jej nerozlepovat a odnést na poštu s tím, že zde již syn nebydlí.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com