Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl sem zeptat od 24.11.2006 do 8.9.2008 sem pracoval a od 9.9.2008 do 12.6.2009 studoval. z čeho se mi bude vypočítávat podpora?
jestli z průměrného výdělku v práci, nebo budu mít nárok na podporu z průměrné mzdy v národním hospodářství. Jestli se škola bude započítávat jako poslední a nebudu mít nárok na plnou podporu ze zaměstnání.
Děkuji
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda mám nárok na podporu v nezaměstnanosti počítanou podle výdělku nebo jen ono minimum cca 2300 Kč?
V posledních 3 letech jsem pracovala takto:
15.9.2005 - 3.9.2006 jsem pracovala
4.9.2006 - 18.3.2007 rodičovská dovolená
19.3.2007 až nyní pobírám rodičovský příspěvek
19.3.2007 - 4. 6. 2007 jsem čerpala u svého zaměstnavatele řádnou dovolenou na zotavenou, ze které jsem odváděla daně, zdr. i soc.pojištění
od 1.1.2009 jsem se vrácím do práce, avšak firma je v konkurzu a běží mi 3 měsíční výpovědní lhůta.
Paní na ÚP mi řekla, že jsem za poslední 3 roky neodpracovala 12 měsíců a tudiž dostanu jen onu minimální podporu. Slyšela jsem ale, že do odpracovaných měsíců se počítá také mateřská dovolená (rodičovská ne). Jak to tedy je? Mám nárok na vyšší podporu nebo ne?
Děkuji za odpověď.
Dobrý den, podle §41/3 písm c) zák.č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, platí, že za náhradní dobu zaměstnání (která se počítá do odpracované doby) je také osobní péče o dítě ve věku do 4 let. Takže buď úřednice svůj názor upraví v souladu se zákonem nebo podejte podnět k jejímu nadřízenému.
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli mám nárok na podporu v nezaměstnanosti, pokud se mnou byla po dvouměsíční nezaměstnanosti, kdy jsem byla vedena úřadu práce, uzavřena smlouva na dobu určitou a to od. 2.1.2008 do 31.12.2008, to znamená, že jsem odpracovala bez jednoho dne jeden rok. Jestli tento jeden den bude rozhododovat o podpoře v nezamněstnanosti.
Děkuji za odpověď
M. Majerová
ziczac@seznam.cz
Dobrý den, za poslední 3 roky musíte doložit, že jste odpracovala nejméně 12 měsíců a to i v součtu z více zaměstnání. Pokud tohle doložíte, nárok na podporu Vám vznikne. ÚP tedy doložíte potřebné podklady ze zaměstnání, kde Vám to dohromady dají těch 12 měsíců.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda budu mít nárok na podporu v nezaměstnanosti v případě, že se při ukončení pracovního poměru vzdám odstupného?
Děkuji za odpověď. K.S.
Dobrý den, nárok na podporu má uchazeč o zaměstnání (pokud splní všechny podmínky) bez ohledu na to, jestli při skončení PP dostal odstupné nebo ne. To s tím nijak nesouvisí, není tedy důvod proč by jste ho měl někdo vzdávat.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com