Převod obecního bytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Převod obecního bytu

Evžen Burda, 11.08.2008 19:50:14

Dobrý den,prosím o radu, jak nejlépe ošetřit následující situaci: můj strýc (bezdětný vdovec,žijí jeho dva sourozenci) bude mít v blízké době možnost převodu obecního bytu, ve kterém bydlí, do osobního vlastnictví.Nechce ale investovat svoje peníze a nabídl mi,ať byt zaplatím, že po převodu jej na mě přepíše.Strýc může napsat závěť v můj prospěch,ale tu může později kdykoliv změnit!Pokud bych zemřel dřív než strýc, nebude po něm dědit můj syn,ale strýcovi sourozenci.
děkuji za odpověď.

Re: Převod obecního bytu

Mgr. Oldřich Topka, 15.08.2008 15:10:07

Dobrý den, to se dá řešit více způsoby. Můžete mu peníze půjčit na smlouvu o půjčce a na byt si nechat zapsat zástavní právo. Protože mu peníze půjčíte ještě před tím, než bude byt jeho, pak by se k zástavě sepsala smlouva o smlouvě budoucí zástavní a strýc by ji pak v určitém časovém horizontu musel podepsat. To, že by Vám pak byt daroval místo toho, že by Vám musel vracet peníze, je již na Vaší dohodě. Nebo můžete sepsat přímo smlouvu o smlouvě budoucí darovací.
V každém případě je ve Vašem zájmu, aby jste si tohle nechal ošetřit u právního odborníka.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »