Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,prosím o radu, jak nejlépe ošetřit následující situaci: můj strýc (bezdětný vdovec,žijí jeho dva sourozenci) bude mít v blízké době možnost převodu obecního bytu, ve kterém bydlí, do osobního vlastnictví.Nechce ale investovat svoje peníze a nabídl mi,ať byt zaplatím, že po převodu jej na mě přepíše.Strýc může napsat závěť v můj prospěch,ale tu může později kdykoliv změnit!Pokud bych zemřel dřív než strýc, nebude po něm dědit můj syn,ale strýcovi sourozenci.
děkuji za odpověď.
Dobrý den, to se dá řešit více způsoby. Můžete mu peníze půjčit na smlouvu o půjčce a na byt si nechat zapsat zástavní právo. Protože mu peníze půjčíte ještě před tím, než bude byt jeho, pak by se k zástavě sepsala smlouva o smlouvě budoucí zástavní a strýc by ji pak v určitém časovém horizontu musel podepsat. To, že by Vám pak byt daroval místo toho, že by Vám musel vracet peníze, je již na Vaší dohodě. Nebo můžete sepsat přímo smlouvu o smlouvě budoucí darovací.
V každém případě je ve Vašem zájmu, aby jste si tohle nechal ošetřit u právního odborníka.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com