životní a úrazové pojištění - fórum

Kategorie: Občanské právo / Pojištění

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

úraz při přijímačkách

Zdenda Doležal, 31.01.2012 23:43:22

Dobrý den,
rád bych vás poprosil o radu. Při přijímačkách na univerzitu se mi stal výron kotníku. U své pojištovny sem pojistku uplatnil a už je to vyřízené, akorát bych se chtěl zeptat jestli je možné chtít ještě vyplacení pojistky i po pojištovně té školy? Případně jak to udělat. Jestli mám do té školy napsat aby mi poslali formuláře, doma bych si je vyplnil, dal to potvrdit doktoroj a pak to jenom odeslal na adresu té pojištovny školy? Nebo kdyžtak jak?
Předem moc děkuju za odpověd
Kdyby bylo potřeba ještě nějaké info, tak dodám.
S pozdravem Zdenda Doležal

Neplacení životního pojištění

Hana, 27.02.2009 13:45:20

Dobrý den,moje přítelkyně uzavřela s kooperativou životní pojištění.Po uzavření smlouvy z finančních důvodů nezaplatila ani první splátku.Pojišťovna po několika měsících pojištění sama sice zrušila,ale začla vymáhat nezaplacené pojistné,a penále atd..Jak na to prosím vás pohlíží zákon?Vím,že pojišťovna Wüstenrot automaticky zruší smlouvu,když klient nezaplatí vůbec nic,a je to.Jak na to prosím vás pohlíží zákon čr nebo se to řídí všeobecnými podmínkami jednotlivých pojišťoven?
Děkuji za odpověď.
Hanka P. z Děčína

Smrt (nemocného)partnera

Martina Kožbielová, 05.12.2008 08:43:31

Dobrý den,
dostala jsem se do dost tíživé životní krize, tak se na Vás obrací s prosbou.Před měsícem mi zemřel přítel, nebyly jsme manželé,ale vychovávali jsme spolu roční dítě. Jeho smrt nastala sebevraždou.Byl psychicky nemocný a věděla o tom celá jeho rodina,ale protože on si to nechtěl připustit a nechtěl se léčit tak člověk nic nenadělá.Už před dvěmi lety se to u něj projevilo a tehdy jsem ho donutila docházet do krizového centra, aby mu pomohli nakonec ho doporučili na nervové aby vyloučili fyziolog.problém v mozku.Měl přijít s výsledky aleuž nedošel,a pak to tak nějak odeznělo. Mysleli jsme si že se to uklidnilo,ale teď se to objevilo znovu a vzalo to rýchlý spád.Všichni v rodině jsme ho přemlouvali,ale nechtěl,dokonce jsem to řešila přes policii.Měl uzavřenou životní poj.,ale ti mi řekli,že v případě sebevr.nemám nárok.Přitom ve sml.je napsáno,že ji mají právo přim.snížit.Tak se chci zeptat jestli je nějaká naděje,žeby mi něco mohli vyplatit,mám malé dítě a nevím co dál.Děkuji

kapitálové životní a úrazové pojištění

petr fulda, 28.11.2008 19:27:27

Dobrý den.Před 4 měsíci mě při fotbale praskla Achillova šlacha. Po ukončení léčby mi pojištovna odepsala že nemam nárok na úhradu pojistky neboť prasknutí šlachy není úraz.Má na to pojištovna nárok i když mam rizikovou skupinu 2 neboť tam je zahrnut fotbal a hokej?

kapitálové životní pojištění.

zdena karásková, 09.09.2008 22:06:00

Dobrý den,mám problém,s kterým bych potřebovala poradit.V květnu tohoto roku u nás byl pojišťovací zprostředkovatel a nabídl mi kapitálové životní pojištění.Já z neznalosti jsem si pojistku uzavřela a zaplatila první pojistné.Bohužel po informacích,které jsem se dozvěděla jinde,jsem se vyděsila a řekla jsem si,že nic takového platit nebudu,protože je to pro mne nevyhovující.Zaslala jsem tedy pojišťovně oznámení o zrušení pojistky,bohužel,až třetí měsíc od uzavření.Nyní mi pojišťovna odepsala,že mé zrušení berou v úvahu,ale musím zaplatit měsíč. pojistné na rok dopředu.V podmínkách,které u sebe spíše nemám,než mám,nic takového není.Proč bych měla platit něco,co nechci a u jiné pojišťovny takové problémy nejsou?Co se stane,když toto nezaplatím.Děkuji za odpověď.Karásková

trvalé následky

Blanka Kuchtová, 09.09.2008 21:50:19

Dobrý den v roce 1999 jsem utrpěla pracovní úraz,kdy jsem si amputovala článek prstu pravé ruky ,prst mi nešel přišít.Firma mi uznala pracovní úraz se stoprocentním zaviněním firmy,dostala jsem vyplaceno sto procent mzdy po celou dobu neschopnosti,dále mi bylo přiznáno ztížení společenského uplatnění ,bolestné a trvalé následky úrazu.Byla jsem pojištěná jen jako zaměstnanec firmy u Kooperativy.Tenkrát mi OL řekl že mohu uplatnovat žádost o proplacení trvalých následků po několika letech znovu ,ale nevím po kolika letech a platí-li to i v případě že svou pojistku nemám a neměla jsem a u té firmy již nepracuji.Děkuji Kuchtová

životni pojištěni

josef komarek, 03.09.2008 12:22:15

Dobry den,před třemi lety jsem uzavřel životni pojstku,kterou mi hradil měsičně zaměstnavatel.Z prace jsem odešel,proto jsem zrušil i tu pojistku.Ted mi došla zprava,že mi zbytek peněz co jsem měl našetřeny nevyplati,že mam nulovou hodnotu odbytneho.Pry předčasne zrušeni nepokryva rezervy.Tak kam pak se poděly ty penize a kdo je dostane,když ja nemam na ně narok,muže to pojištovna provest?Děkuji za brzkou odpověd

špatně uzavřená pojistka

Irena Janovská, 26.08.2008 15:47:51

Dobrý den,

jak se můžu bránit proti špatně uzavřené pojistné smlouvě a neetickému chování pojišťovecího poradce, kdy mi z důvodu jeho chyby a špatné práce vznikla škoda ve výši 10.000,-Kč?

Re: špatně uzavřená pojistka

Konstantin Lavrushin, 02.09.2008 14:04:49

Dobrý den,

otázkou je "čeho" touto obranou chcete dosáhnout. Jestli zrušení smlouvy? Nebo jenom finanční odškodnění?

Pokud jde o škodu jako tokovou, je třeba zjistit odpovědnou osobu. Z pohledu klienta se totiž může jednat o pochybení pojistitele, ale je dobré si nechat udělat objektivní posudek - právník apod.

Vím, čeho jsou poj. poradci schopni, ale je třeba dokázat jeho pochybení.

Na závěr: SOUD!

P.S. Nenám dostatek info o faktickém stavu.

Odškodnění trvalých následků úrazu

Karlos Voši, 14.08.2008 20:24:25

Dobrý den.
v červnu 2005 se mi stal úraz při běžném cvičení. Cvičil jsem denně cca 6 měsíců a z ničeho nic se vyskytla prudká bolest. V červnu tohoto roku jsem podal žádost na odškodnění trvalých následků a z pojišťovny mi přišlo, že toto nesplňuje podstatu úrazu. Definice úrazu je prý : neočekávané a náhlé působení zevních sil nebo vlastní tělesné síly anebo neočekávané .... Podle mého názoru patřím do té části kde se píše o vlastní tělesné síle. Jako následek je fyzické oslabení horní končetiny, zrotovaná páteř, svalová disbalance v zádových pletencích,... . Jak jsem to tak pochopil, tak pojišťovna si myslí, že jsem si to asi udělal úmyslně.
Velice Vám děkuji za odpověď

životní a úrazové pojištění

Veronika Krýslová, 11.08.2008 19:24:07

Dobrý den,

před pěti lety jsem uzavřela u Pojišťovny české spořitelny životní a úrazovou pojistku. Nyní poprvé po pěti letech se ni stal úraz (bez hospitalizace a trvalých následků) a byl jsem doma tři měsíce a šest dnů - za pobyt v domácím léčení mám v pojistce sjednáno denní odškodné 100,- kč/den. Dnes mi ale přišlo jen 5600,- jakožto celková částka za úraz + denní odškodné. V podmínkách smlouvy není psáno nic o krácenní denního odškodného, tak bych potřebovala poradit jak mám dále postupovat, jelikož mám ve smlouvě něco sjednáno a nebylo mi to vyplaceno. Děkuji za odpověď. Krýslová

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »