Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Odešla jsem před dvěma roky z firmy ,dohodli jsme se dohodou.Nyní zjistily, že mají schodek a neustále mě píší, abych ho uhradila.Nepodepsala jsem hmotnou zodpovědnost ale podepsala jsem pokladní doklad o převzetí peněz.Peníze jsem dala do složky s dokladem neočíslovaným.Na dokladu bylo napsáno, že jde o zálohu na úhradu faktury.Tyhle doklady a peníze se dávali do účtárny a tam se odepisovali tyto částky z faktur neuhrazených.Tenhle postup byl ve firmně obvyklý .Nebyla to denní tržba a tak se to nedostalo do pokladní knihy.Peníze se ztratily. Byly jsme v pokladně tři.Ale já jsem převzala peníze a založila je.Nyní mi oznámily, že na mně podají trestní oznámení za zpronevěru.Mí bývalí kolegové prohlásili, že ať to zaplatí ten kdo to podepsal.Je to dva roky a já nevím co dělat, aby tyhle tahanice jednou skončily.Pokud mi můžete poradit, moc děkuji
Dobrý den,
jestliže víte, že jste nic protiprávního neudělala, nechte je, ať Vám to prokáží. Sama nic neplaťte.
Mám čisté svědomí, ale mají proti mě doklad s mým podpisem.A tím operují a stále vyhrožují podáním trestního oznámení.Mám se nějak vyjádřit a nebo je nechat ať oznámení podají a čekat?Děkuji moc
Dobrý den, vyjádřit se samozřejmě můžete, ale další kroky jsou na nich. Nebo je možné, že trestní oznámení na neznámého pachatele podáte i Vy.
Dobrý den, bylo mi však oznámeno, že podají oznámení na známého pachatele a tím bych měla být já.Můžu být pachatel jenom proto, že jsem podepsala pokladní doklad o převzetí peněz a nevzala jsem je?Včera mi zase oznámily, že podají ještě žalobu, dle občanskýho zákona , za úmyslné obohacení a tím prý docílí aby peníze ze mě nějakým způsobem dostali.A to vše proto , že jsem nepřistoupila na jejich nabídku.Pořád mi nabízejí půjčku na 100 000tisíc (tolik se ztratilo)s měsíčním splácení.Prý to bude pro mě bezbestné řešení.Můžou si tohle vše dovolit?Mohla bych teda podat oznámení na neznámého pachatele i když mají pro ti mě doklad s mým podpisem a tím operují?Za odpovědi moc děkuji
Dobrý den, tohle už neřešte v bezplatné poradně, ale jděte za advokátem. Pokud nejste schopna se jim ubránit sama, zajistěte si právní asistenci.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com