Souhlas majitele s umístěním sídla s.r.o.v nájmu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dotaz na ochranná pásma

L.Vidláková, 24.08.2008 09:23:40

Dobrý den.
Vlastním nemovitost-pozemek, kterou jsem získala v restituci. Cthtěla jsem na něm stavět zahradní domek, popř.dům, ovšem přes celý pozemek vede v zemi vysokotlaký plynovod, kolem kterého je údajně ochranné pásmo 15m.Tím se pro mě stávají pozemky prakticky nevyužitelné. Zajímá mne, zda mám možnost nějakého odškodnění ze strany plynáren, popř.zda bych mohla žádat o výměnu pozemku. Předem děkuji za odpověď.

L.Vidláková

Re: Dotaz na ochranná pásma

Mgr. Oldřich Topka, 26.08.2008 10:18:21

Dobrý den, plynovod je veřejným zájmem a pochybuji, že plynárny Vám budou ochotny poskytovat nějakou kompenzaci, když k tomu nejsou povinné. Nejprve si celou situaci ověřte přímo u dotyčné plynárenské společnosti a zjistěte, jestli budou schopni navrhnout nějaké řešení, ale žádné zázraky nečekejte.
Jinak můžete věc zkonzultovat na pozemkovém úřadu a eventuálně zvážit návštěvu právníka. Ovšem žádné konkrétní nároky Vám neplynou.

Souhlas majitele s umístěním sídla s.r.o.v nájmu

Andreas Klotzig, 09.08.2008 22:12:17

Dobrý den,pronajímám dům ve kterém jsou samostatné 3 byty. Nájemník ve třetím bytě mě požádal,jestli mu můžu podepsat souhlas s umístěním sídla obchodní společnosti který zní takto:
Souhlas s umístěním sídla obchodní společnosti.Jako vlastníci domu XY na pozemku parc. č.xxx,vše v k.ú XY,zapsáno na LV č.XXX vedeném pro toto k.ú.Katastrálním úřadem V XY,dáváme tímto souhlas k tomu,aby ve výše uvedené nemovitosti bylo sídlo společnosti RE.... s.r.o. od 15.8.2008.
Chci se zeptat,jestliže mu toto podepíši,může se mě to nějak finančně dotknout,jestliže by časem případně firma skončila v konkurzu?A jaké z toho pro mě plynou povinnosti?
S nájenmníkem mám smlouvu vždy na dobu určitou /1 rok/ k dannému bytu s neregulovaným nájmem.Jsem jedinný vlastník nemovitosti/proč napsali jako vlastníci/.
Děkuji A.Klotzig

Re: Souhlas majitele s umístěním sídla s.r.o.v nájmu

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 11.08.2008 10:00:51

Dobrý den,
finančně se Vás to nedotkne, žádné zvláštní povinnosti z tohoto neplynou.
Proč napsali "vlastníci" opravdu nemohu vědět - předpokládám, že jde o nějaký použitý vzor. Není problém to upravit.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »