Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.
Manželka chce požádat o rozvod.Bydlíme 15 let v rodinném domě,který patří jejím rodičům.Pokud k rozvodu dojde,mohou mne nechat vystěhovat bez zajištění náhradního bytu-garsonky nebo ubytování?Děkuji Vám za radu a Váš čas.Luboš Sýkora
Dobrý den,
pokud s vystěhováním po rozvodu nebudete dobrovolně souhlasit a budou tak muset řešit věc soudně, je pravděpodobné, že soud rozhodne o jejich povinnosti zajistit Vám nějaké náhradní bydlení. Na Vašem místě bych to však nenechala dojít tak daleko - stejně by to prakticky znamenalo jen to, že by Vám našli pronajímatele, který s Vámi uzavře nájemní smlouvu. To si raději zajistěte sám a dle svých představ a navíc bez nákladů za soudní řízení.
Institutu zajištění náhradního bydlení bohužel veřejnost přisuzuje význam, který však ani zdaleka nemá.
Dobrý den.
Prosím o radu.Vdaná jsem 26 let s cizincem mimo EU.18 let jsme žila u manžele společně v zahraničí a posledních 8 let žiji v ČR s dětmi a manžel ve své zemi kde pracuje.Vídáme se jednou do roka jeden měsíc. Samozřejmě došlo k odloučení a konfliktům. Zajímá mě zda se můžu nechat rozvést bez souhlasu manžela v jeho nepřítomnosti.
Máme dvě děti, dcera je plnoletáa synovi je 15 let. Manžel má trvalý pobyt na ůzemí ČR a chci vědět, zda může v po rozvodu navštěvovat děti v ČR bez problému aniž by mu byl odebrán trvalý pobyt.
Předem děkuji J.P.
Zrušení manželství rozvodem se řídí právním řádem státu, jehož občany jsou manželé v době zahájení řízení. Jsou-li manželé příslušníky různých států, řídí se zrušení manželství rozvodem právním řádem České republiky." Jestliže tedy podáte návrh na rozvod u českého soudu, bude rozvodové řízení postupovat dle zákona o rodině a bude probíhat stejně jako jiné rozvodové řízení mezi českými občany.
Dobrý den,dočetla jsem se že lze provést rychlý rozvod pokud spou manželé nežijí víc jak 6 měsíců,lze takový rozvod žádat když spolu sice žijem ve společné domácnosti ale nežijem víc jak 6 let intimně?
Dobrý den,
ano, toto je možné. Předně, soudu bude stačit Vaše společné prohlášení, navíc, podmínka toho, že spolu manželé min. 6 měsíců nežijí neznamená nebydlí, ale spíše nežijí jako manželé, tzn. intimně, nevedou společnou domácnost atd.
Soud to ale nezkoumá.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com