Jak na to? - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Jak na to?

Jindrich Šlisík, 08.08.2008 19:57:44

Dobrý den. Prosím o radu zda existuje řešení pro moji situaci. Vlastním 3/4 rodinného domu, 1/4 patří po zemřelém manželovi mému jedinému dítěti. V roce 2006 jsem se znovu provdala. Rodinný dům vlastním před uzavřením nového manželství. Lze nějakým způsobem ošetřit aby v případě mé smrti zdědil jenom syn moji část? Nevzpoměli jsme si s novým manželem uzavřít předmanželskou smlouvu. Manžel případné dědictví po mě nechce a souhlasí s tím, že vše zdědí můj syn. Lze věc ošetřit nějakou smlouvou, závětí, nebo prohlášením manžela? Nechci situaci řešit darovací smlouvou. Případná darovací smlouva je ztížena zastávním právem banky (hypotéka) a nechci se zbavit vlastnictví větší části domu.
Děkuji. Čandová Anna

Re: Jak na to?

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 11.08.2008 09:47:51

Dobrý den,
tuto věc byste ani předmanželskou smlouvou ošetřit nemohli - ta řeší případný rozvod a nikoli smrt.
Jednoduše sepište závěť, v níž synovi odkážete svůj podíl na nemovitosti. Doporučuji tak učinit u notáře a nechat závěť uložit v registru závětí.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »