Kategorie: Obchodní právo / Internet
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den, chtel bych se zeptat ohledne internetoveho prodeje(aukro,sbazar,apod.). Kdyz zaplatim nejakou vec prodejci a on mi ji nedoda co mu hrozi? A lisi se trest podle ceny daneho vyrobku? Dekuji za odpoved.
V dané věci by se mohlo by se jednat o podvod (§ 250 tr. zákona), neboť by vás úmyslně uvedl v omyl. Výše trestu se samozřejmě liší, zejména vlivem výše způsobené škody.
Dobrý den,
Mám přesně tady popsanou situace - nakupovala jsem na sbazar.cz herní konzol (xbox 360), kontaktovala jsem s tím prodejcem pouze přes e-mail, zaslala jsem peníze, prodejce tvrdí že nedorazili, ale v mé bance řekli, že tranzakce proběhla v pořadku a peníze musili dojít (mohou vzít a i pisemné potvrzení z té banky).
Po několík dni jsem našla jinou konzol, jiného prodejce a stejná situace, jenom že po odeslání peněz vůbec přestal reagovát na maily. Dnes jsem se všimla, že byli v téch inzeratach různé údaje ale jeden bankovní účet...takže celkem jsem zaslala někomu 6500kč.
Jak bých měla postupovat, pokud vím jenom bankovní účet člověka, e-mailovou komunikace a potvrzení banky o zaplácení?
Děkují předem za pomoc.
Prosím o radu, na německém inzertním serveru jsem vyhrála aukci jedné paní (Němky), poté mi poslala podklady k platbě předem, já jsem tedy odeslala peníze (mám doklad z banky), peníze k ní dorazily, ale zboží dodnes nemám (už jsou to 4 měsíce). Nejprve se omlouvala (nebo možná vymlouvala) za zdržení, pak psala, že se balík ztratil a slibovala vrátit peníze, ty ale dodnes nemám a paní už na mé e-maily nereaguje a na tom inzertním serveru není dále registrována. Její adresu mám (pokud nebyla zadána falešná) a dále mám stvreznku z banky o odeslání peněz na její účet.Co s tím teď můžu dělat? Předem děkuji.
Dobrý den, vymáhání peněz ze zahraničí je samozřejmě obtížnější než v rámci ČR. Budete muset najít advokáta, který má zkušenosti s vymáháním pohledávek z ciziny nebo se zabývá právem EU. Nebo se obrátit na některou ze společností zabývajících se pohledávkami.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com