Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den nevim jak podat žalobu proti sousedům,nemůžeme vůbec spát pořád nadnáma bouchaj něčim pořád takový rány až nám padá omýtka ze zdi.Už asi 2 měsíce se nemůžeme vyspat co nad náma bydlej,kvůli nim se brácha nemůžu vyspat do práce stává ve 4 hodiny ráno.Ty sousedi totiž pořád bouchaj pořád brzo od rána až dlouho do večera,brácha chodí spát kvůli nim ke kámošům a já mám zdravotní potíže.Jsem i nich byl a řikal jsem jim snad už 10krát,slušně jestli už konečne můžou přestat stím boucháním a stejně pořád bouchaj.Už mě stím obtěžujou celý dny.Já mám kvůli nim zdravotní potíže jak se nevyspim,se mi motá hlava a bolí mě pořád a zvracím stoho nevyspání kvůli nim.Se chci vás zeptat zaco je můžu obvinit podat tu žalobu nevím jak tu žalobu mám napsat podat jestli mi stím můžete poradit můžete mi napsat na email: milankej@seznam.cz , moc děkuji naschledanou Milan Krása.(Oni pořád lžou že nad náma nebouchaj já mám svědky že bouchaj jsem jim řikal).
Dobrý den nevim jak podat žalobu proti sousedům,nemůžeme vůbec spát pořád nadnáma bouchaj něčim pořád takový rány až nám padá omýtka ze zdi.Už asi 2 měsíce se nemůžeme vyspat co nad náma bydlej,kvůli nim se brácha nemůžu vyspat do práce stává ve 4 hodiny ráno.Ty sousedi totiž pořád bouchaj pořád brzo od rána až dlouho do večera,brácha chodí spát kvůli nim ke kámošům a já mám zdravotní potíže.Jsem i nich byl a řikal jsem jim snad už 10krát,slušně jestli už konečne můžou přestat stím boucháním a stejně pořád bouchaj.Už mě stím obtěžujou celý dny.Já mám kvůli nim zdravotní potíže jak se nevyspim,se mi motá hlava a bolí mě pořád a zvracím stoho nevyspání kvůli nim.Se chci vás zeptat zaco je můžu obvinit podat tu žalobu nevím jak tu žalobu mám napsat podat jestli mi stím můžete poradit můžete mi napsat na email: milankej@seznam.cz , moc děkuji naschledanou Milan Krása.
Dobrý den. Musím splácet půjčku za ručitele který ji neplatí. Ze zákona mam prý právo jako ručitel podat žalobu na dlužníky a žádat o navrácení zaplacených peněz.Jedna se o částku 144.000kč.Měsíčně musím dávat 3.000kč.Vychází to asi na 6 let placení.Přemýšlím právě po jaké částce se vyplatí už podat žalobu na dlužníky.Sám totiž potřebuji dost peníze. Ale to podávání žalob přes právníka nebude nic laciného. Děkuji za odpověd. Michal
Dobrý den,
rozhodně nečekejte s podáním žaloby až po 6ti letech - to by se Vám Vaše nároky promlčely. Žalobní návrh můžete podat kdykoli, když za dlužníka něco zaplatíte - může to být např. vždy po roce a pokud by do dalšího roku nebylo o žalobě rozhodnuto, můžete rozšířit žalobní návrh o další částky.ˇ
K podání žalobního návrhu žádného právníka nepotřebujete, i když je vhodný. Za podání žaloby budete muset zaplatit 4 % ze žalované částky jako soudní poplatek.
Ještě dotaz.Prosím vás když můžu podat žalobu sám..tak jak na to ? :-) Vůbec v tomhle směru se nevyznám.A proto nevim kde a jak tu žalobu podat. Co k ní dodat atd...
Popravdě, pokud se takto ptáte, tak Vám vřele doporučuji si právního zástupce na pomoc vzít a to min. na sepsání žaloby.
Jinak ale, žaloba se podává místně příslušnému soudu, v jehož obvodu má dlužník bydliště/sídlo. Žaloba musí obsahovat všechny podstatné náležitosti - musí z ní být patrné vůči komu směřuje a čeho se domáhá, je třeba svá tvrzení doložit listinami atd.
Budete také hradit soudní poplatek 4 % ze žalované částky.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com