Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den.Jsem zaměstnancem určité společnosti.Dne 8.3 2008 se mi stal v práci úraz.Jednalo se o to,že při zvedání břemene mi prasklo v zádech.Byl jsem odvezen do nemocnice a od té doby jsem stále na nemocenské.Podstoupil jsem léčení na neurologii,byl jsem hospitalizován v nemocnici.Pracovní úraz byl sepsán s tím,že jsem neporušil žádné TP ani BP.Z neurologie jsem byl odeslán k posudkovému lékaři,s tím,že stav je chronický a dop.bez zátěže,bez zvedání břemen,bez stat.či dynam.zátěže.Touto cestou bych se chtěl zeptat,jaký postup bude dál?Zamněstnavatel mi prozatím ani neproplácí prac.úraz(pop.doplatek do průměru).
Dobrý den, pokud budete mít lékařský posudek, který jasně stanoví, že nemůžete dosavadní práci konat bez vážného ohrožení zdraví, pak ho předložíte zaměstnavateli. Ten by Vás měl přeložit na jinou vhodnou práci, a pokud to neudělá do 15 dnů od předložení posudku, můžete PP okamžitě zrušit. Anebo Vám dá výpověď pro ztrátu zdravotní způsobilosti. Protože je to však v důsledku pracovního úrazu, náleží Vám 12-násobné odstupné. Tomu se většina zaměstnavatelů silně brání a hledají cestaý, jak skončit PP jinak. Nutí například zaměstnance, aby podepsali dohodu o rozvázání PP(bez uvedení důvodů skončení PP) apod.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com