Kupní smlouva na auto - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

prodej auta

Jana Holubcová, 31.03.2012 11:16:08

Dobrý den, prodala jsem auto na splátky za cenu 80 000,-. Splátky se měly konat po 5 000/měsíc, ale po třech měsících dotyčného kupujícího zadržela policie a nyní je ve vazební věznici. Policie chce, abych jim poslala kupní smlouvu, kterou jsem s kupujícím uzavřela. Kupní smlouvu mám, ale nevím, jestli mi tato zaručí, abych svoje auto dostala zpět, vzhledem k tomu, že jsem za auto inkasovala pouze 20 000,-. Stále jsem vlastníkem, přepis měl proběhnout až po úplném zaplacení kupní ceny. Poraďte mi, co by smlouva měla určitě obsahovat, aby mi policie auto vrátila. Předem děkuji za odpověď. Holubcová

Koupě auta!

Miroslav Řihošek, 08.09.2008 23:25:29

Dobrý den!mám problem,koupil jsem auto,smlouvu vše mám!koupil sem auto z opačne strany republiky.A už dva měsíce čekam až mi pošle velký techničák.Bez něj nemužu udělat STK+EMISE a nemůžu auto používat.Stale dotyčnému volam pišu ale stále nic.De to něják řašit nebo jestli by nebyla nějáka rada?Už nevím co mám dělat.Děkuji

Re: Koupě auta!

Mgr. Oldřich Topka, 12.09.2008 11:28:02

Dobrý den, zaurgujte ho ještě jednou s tím, že pokud Vám jej do určité doby nevydá, budete věc řešit soudně (žalobou o vydání věci).

Kupní smlouva na auto

Stanislav Brda, 07.08.2008 10:24:30

Dobrý den, rád bych se zeptal jakým způsobem je možné aby mi ručil kupující, který od mě kupuje ojeté auto na splátky (14 měsíců). Oba jsme soukromé osoby. Kupující je zaměstnancem a je mu 20 let. Díky, Standa

Re: Kupní smlouva na auto

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 12:44:49

Dobrý den, jedním ze způsobů je možnost sepsat zástavní smlouvu a zajistit si tak na vozidle zástavní právo, které je navíc zapsáno i do evidence vozidel. Pohledávka (kupní cena) je pak zajištěna přímo vozidlem a v případě neplacení lze pohledávku uspokojit prodejem zástavy.
Nebo se nemusí podnikat nic konkrétního a pokud nebude platit, podá se návrh na vydání platebního rozkazu, který při nesplnění může vést až k exekuci. S vymožením dluhu si pak poradí exekutor.

jirina Martonova, 08.09.2008 21:19:42

muj pritel si takhle koupil auto na splatky ale jeden mesic nemel na zaplaceni chtel se domluvit s prodavajicim ale nepristoupil na to a ted spis o co jde nejde mi o pritele co s tim ma delat ale ten clovek se mnou mluvil a rek ze se to tyka i me i kdyz ja s tim autem nemam nic spolecneho nerozumim tomu prej ty penize zaplatim ja pokud to nezaplati pritel je to mozne a co mam proti tomu delat popripade dekuji za brzkou odpoved

Mgr. Oldřich Topka, 12.09.2008 11:29:41

Dobrý den, pokud nejste manželé ani jste výslovně nepřistoupila na to, že budete spoludlužník, pak po Vás nic chtít nemůže. I kdyby po Vás něco vymáhal, neuspěl by.
Pro příště: nevkládejte dotaz jako odpověď na otázku někoho jiného, ale samostatně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »