Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, chtěla bych poopravit svůj předešlý dotaz. Nejednalo se o regulované nájemné,ale o třžní,které jsem měla původně a které mi pronajímatel den ze dne změnil na regulované a navýšil jej o 100% Prosím o odpověď,zda se to smí a jestli má cenu se s pronajímatelem soudit, děkuji
Dobrý den, jestli je jednou stanoveno tržní nájemné, nelze ho nijak změnit zpět na regulované. Není tedy jasné, co přesně se ve Vašem případě odehrálo. K tomu, aby bylo možno určit, jestli je zde šance na úspěšnou žalobu, je nutné celou věc důkladně právně posoudit včetně příslušných písemných podkladů. A s tím se musíte obrátit na advokáta.
V roce 1997 mi byl přidělen byt od SBD Vítkovic, v roce 1999 byl vchod,ve kterém se byt nachází prodán novému pronajímateli. S jeho souhlasem jsem vyměnila byt 1+1 za 2+1 v tomtéž vchodě. Nájemné mi bylo ponecháno regulované, kaukce nebyla poždadováná, jelikož byl vyměněn pouze byt za byt se stejným nájemn ým. V 6/2006 mi byl vydán evidenční list ještě s regulovaným nájemným a za dva měsíce na to mi pronajímatel předložil nový evidenční list,kde bylo nájemné navýšeno o 100% s tím,že pokud nový ev. list nepodepíši, mám se do 24 hod vystěhovat, jelikož mi skončila smlouva na dobu určitou a podepsání nového evidenčního listu byla jejich podmínka pro její prodloužení a prý mohu být ráda,že po mě nectějí kaukci. Postupoval pronajímatel správně? a pokud ne,jak mám postupovat? děkuji za odpověď.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com