Změna výkonu práce - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Změna výkonu práce

Kamila Šišáková, 06.08.2008 16:40:52

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda mě může zaměstnavatel přeložit k výkonu práce do jiného místa (Zdiby u Prahy), i když mám v pracovní smlouvě napsáno místo výkonu práce Praha (teď jsem na Praze 4 - sídlo firmy), Praha - východ a Praha - západ, když s tím nebudu souhlasit a zda bych měla nárok na úhradu dopravy.
Děkuji.

Re: Změna výkonu práce

Mgr. Oldřich Topka, 13.08.2008 10:04:22

Dobrý den, přeložení na jiné pracoviště než je sjednané ve smlouvě, lze pouze se souhlasem zaměstnance. Protože jde o přeložení mimo sjednané místo výkonu práce, musíte se na tom dohodnout. Nařídit Vám to nemůže.

Kamila Šišáková, 19.08.2008 16:30:14

Děkuji za odpověď. Přesto jsem byla donucena a se slovy "Šťastnou cestu" přesunuta. Ještě týž den my dali další papír, že druhý den mám místo výkonu práce jinde a opět jiného nadřízeného. Jsou to stavby, takže tam není ani pitná voda a o WC a nějaké hygieně ani nemluvě.

Mgr. Oldřich Topka, 22.08.2008 11:21:01

Dobrý den, má Vám přidělovat práci v místě, kde je sjednáno. Pokud jste se nechala "donutit", pak Vám nic jiného nezbývá. Můžete podat podnět na inspektorát práce, zajít za právníkem nebo zvážit práci jinde.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »