Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
dobrý den, má prosím, někdo zkušenost při nabídce k odkupu poloviny spoluvlastněného domu? Jedná se mi o to, že mi byla nabídnuta k odkupu ideální
1/2 (jako 2.spoluvlastník mám předkupní právo)a když jsem nabídku přijala a chtěla podepsat kup. smlouvu,spoluvlastník poslal novou nabídku, ovšem o 150 000 vyšší s tím, že předchozí nabídku ruší. Může takto stále měnit ( navyšovat) cenu, když už jsem jednu akceptovala ? děkuji- O
Dobrý den,
jsem vlastníkem v bytu a podílovým spoluvlastníkem společných prostor v domě s 20 bytovými jednotkami (v domě vzniklo společenství vlastníků). Sousední byt (ve vlastnictví města) je připraven k prodeji tzv. obálkovou metodou. Prosím o zodpovězení následujících dotazů:
1) Vzniká mi jako spoluvlastníkovi společných prostor nárok na předkupní právo k tomuto bytu ? (byt nelze prodat odděleně od části společných prostor)
2) Lze uplatnit předkupní právo u obálkové metody? Např. dorovnáním nejvyšší nabídky?
Předem děkuji za odpověď.
dobrý den,
jsem spolumajitel domku, kde mi druhý spolumajitel nabídl odkup. souhlasil jsem s nabídkou co se ceny týká, nemůžeme se ale dohodnout na způsobu předání peněz. spolumajitel trvá na předání celé částky při podpisu, já navrhuji notářskou uschovu. pokud spolumajitel odmítne, mohu se domoci prodeje a připadně jak? má spolumajitel nějakou lhůtu, po které již nebude vázán svou vlastní nabídkou? potřebuje spolumajitel souhlas spoluvlastníka k prodeji?
děkuji za odpověď
Přeji pěkný den,
moje matka koupila byt v privatizaci od města. Jelikož na koupi neměla peníze, tento byt jsme jí z manželem zaplatili.Musíme sepsat smlouvu o půjčce a sepsat smlouvu o smlouvě budoucí- zástavní právo. Je nějaký problém v tom, aby nám tento byt, jakmile bude připsán v KN na její jméno darovala? Jak máme postupovat. Ve smlouvě s městem je:
1.Předkupní právo po dobu pěti let, 2.Předkupní právo se sjednává jako právo věcné ,které působí i vůči právním nástupcům kupujícího a bude na základě návrhu zapsáno vkladem v katastru nemovitostí.
3.Předkupní právo se sjednává i pro případ jiného zcizení předmětné jednotky než prodejem.
Děkuji za odpověď.
jsme 3 SOUROZENCI A ZDEDILI JSME SPOLECNÉ POZEMKY.JA SE SESTROU JSME SE ROZHODLY POZEMKY PRODAT,DRUŽSTVU ,KERÉ JE MÁ V PRONÁJMU.BRATROVI JSME NABÍDLY POZEMKY K ODKOUPENÍ .PODLE PŘEDKUPNÍHO PRÁVA,ALE ON NECHCE POZEMKY ANI ODKOUPIT,ANI PODEPSAT,ŽE SE VZDÁVÁ PŘEDKUPNÍHO PRÁVA.pROTO SE PTÁM,JESTLI JE NĚJAKÉ ŘEŠENÍ NA PRODEJ POZEMKU MIMO SODNÍ CESTOU.NEBO JESTLI JE MOŽNOST MU POSLAT DOPORUČENÝ DOPIS S NÁVRHEM PŘEDKUPNÍHO PRÁVA A KDYŽ SE K TOMU NEVYJÁDŘÍ.JELI TO BRÁNO PŘI PRODEJI JAKO JEHO SOUHLAS,DĚKUJI BÍZOVÁ DANA
Přeji pěkný den,
moje matka koupila byt v privatizaci od města. Jelikož na koupi neměla peníze, tento byt jsme jí z manželem zaplatili.Musíme sepsat smlouvu o půjčce a sepsat smlouvu o smlouvě budoucí- zástavní právo. Je nějaký problém v tom, aby nám tento byt, jakmile bude připsán v KN na její jméno darovala? Jak máme postupovat. Ve smlouvě s městem je:
1.Předkupní právo po dobu pěti let, 2.Předkupní právo se sjednává jako právo věcné ,které působí i vůči právním nástupcům kupujícího a bude na základě návrhu zapsáno vkladem v katastru nemovitostí.
3.Předkupní právo se sjednává i pro případ jiného zcizení předmětné jednotky než prodejem.
Děkuji za odpověď.
Prosím Vás o Váš názor.Zdědil jsem po rodičích chalupu,než jsem jí zdědil tak rodiče chalupu pronajali chalupu bez smlouvy jedné osobě. Po zdědění jsem tuto osobu vyzval,aby si své věci odvezla,slíbil mi to několikrát telefonicky,ale nic neučinil.Věci jsem nechal i sepsat za asistence policie. Toto vše proběhlo před 8 lety.Nyní tato osoba dává podnět policii pro trestní čin. Co tím může dosáhnout?Děkuji zdraví P.Baurer
Dobrý den,
záleží jaký trestný čin spatřuje ve Vašem jednání.
Ty věci si pak ta osoba převzala?
To, že to bylo za asistence policie a již před 8 lety by spíš vyznívalo ve prospěch toho, že trestní oznámení by mohlo být odloženo.
V každém případě počítejte s tím, že budete předvolán na policii, abyste se k tomu vyjádřil. Připravte si příslušné doklady a podklady.
Prosím lze podíl na družstevním bytu přepsat na syna,musí to být uskutečněno u notáře,nebo stačí převis v evidenci družstva? děkuji za odpověd s pozdravem Najmr, Kolín
Prosím odpovědět na dotaz.Zdědil jsem podíl na rodinném domku,svůj podíl jsem nabídl v předkupním právu dalšímu podílníkovi,ten projevil zájem, ale do 2 měsíců nesložil požadované peníze, proto jsem svůj podíl odprodal jinému zájemci,který je už zapsán v katastru nemovitostí.Může spoluvlastník ještě něco zvrátit nebo se prodej nijak nedá napadnout?
Děkuji za odpověd s pozdravem Vladan Najmr
Dobrý den, spolumajitel nemovitosti mne vyzval k výkonu předkupního práva, kde nabízí celý jeho ideální podíl 10/24. Spolumajitelé jsme tři já 7/24 a sestra 7/24. Sestra o předkupní právo nemá zájem. Musím já od navrhovatele vykopit celý nabízený podíl a nebo mohu uplatnit § 140 Obč. zák. a nabídnout vykoupení podílu poměrného, podle velikosti mého podílu? Tzn. jeho 5/24. Předem děkuji za odpověd´, Radka P.
Dobrý den, tenhle § samozřejmě platí, pokud se nedohodnete na jiném způsobu odkoupení, pak Vy máte předkupní právo jen k poměrné části nabízeného podílu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com