vrácení zboží placeného a vyzvednutého osobně - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Internet

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vrácení zboží placeného a vyzvednutého osobně

Jiří Vaněk, 06.08.2008 10:38:07

Dobrý den,
vybral jsem si a objednal zboží v internetovém e-shopu s tím, že jsem zvolil možnost odběru i platby osobně, v e-shopu uváděné kamenné prodejně.
Zboží jsem si pak po výzvě vyzvednul a na místě zaplatil. Na můj dotaz ohledně možnosti "vrácení zboží do 14 dnů bez udání důvodu" mi prodavač sdělil, že se v tomto případě nejednalo o nákup zboží přes internet, protože jsem zaplatil na místě a tudíž právo na vrácení nemám. Měl pravdu???
V § 53 zákona je dána možnost "v případě uzavření smlouvy bez fyzické přítomnosti smluvních stran vrátit zboží do 14 dnů". Při placení za zboží jsem tam ale já i prodavač fyzicky byli. Kdy je vlastně v tomto mém případě uzavřena kupní smlouva - ukončením objednávky v e-shopu anebo až okamžikem zaplacení?

děkuji za brzkou odpověď

Re: vrácení zboží placeného a vyzvednutého osobně

Mgr. Oldřich Topka, 08.08.2008 14:12:44

Dobrý den, smlouva přes internet je uzavřena tím, že je Vám doručeno potvrzení objednávky. To, že si pak zboží vyzvednete fyzicky v nějaké prodejně, nemění nic na skutečnosti, že i tak je zde možnost odstoupit od smlouvy do 14 dnů od převzetí zboží. Rozhodující je způsob uzavření smlouvy a ne způsob, jak je zboží zákazníkovi doručeno.

Re: vrácení zboží placeného a vyzvednutého osobně

Jiří Vaněk, 12.08.2008 11:02:08

Myslel jsem si to, potvrzení mé objednávky jsem dostal e-mailem ihned po ukončení objednávání v e-shopu.
Jiného (mylného) názoru byl jednatel firmy, podle něj kupní smlouva vznikla až při zaplacení, do té doby to prý byla jen objednávka přes internet...

Děkuji za Vámi uvedené vysvětlení.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »