Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jak postupovat proti firmám a společnostem z oblasti kontroly-nemocných,kteří se rojí na internetu jak houby po dešti.Jen k dnešnímu dni jsem nalezl devět firem ( společností) které k této činnosti nemají oprávnění.
Proč proti nim chcete postupovat?
Jak poznáte, které z nich mají oprávnění a které nemají?
Obecně se domnívám, že zaměstnavatel je oprávněn provádět kontroly a že si na to může najmout specializovanmou firmu.
Dobrý den
Máte pravdu zaměstnavatel je oprávněn si najmout na tuto službu specializovanou firmu. Jenže firma která tyto služby nabízí by měla mít koncesní listinu na předmět Služby soukromých detektivů.Kam tato činnost spadá a to ty firmy nemají.
"Jenže firma která tyto služby nabízí by měla mít koncesní listinu na předmět Služby soukromých detektivů."
Kde je toto stanoveno?
Zavolejte si na jakýkoli živnostenský úřad. Oni Vám řeknou přesně jaký subjekt je oprávněn provádět Kontroly dočasně práce neschopných zaměstnanců.
Ano, máte pravdu, našel jsem si to. Jde o změnu platnou od 1. 1. 2009.
Viz
http://www.mpo.cz/dokument53701.html
Tzn. - k Vaší původní otázce - můžete dát podnět na živnostenský úřad.
Dobrý den.Chtěl bych se zeptat do kolika dnů,musím doručit neschopenku mému zaměstnavateli.A dále by mě zajímalo co dělat v situaci,když ode mě zaměstnavatel nechce neschopenku přijmout a to ani osobně,anebo zasláním doporučeně přes Českou poštu.Děkuji.
Dobrý den, neschopenku musíte doručit neprodleně poté, co je Vám lékařem přiznaná pracovní neschopnost.
Pokud ji nechce přijmout, pak by jste mu ji měl dát před nějakým svědkem, který by potvrdil, že ji odmítl převzít nebo ji dát do obálky a požádat někoho jiného, ať mu ji zanese. Můžete také podat stížnost na inspektorát práce.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com