Doručení neschopenky - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Kontroly dočasně práce neschopných zaměstnanců

Robert Malina, 04.03.2009 18:10:14

Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jak postupovat proti firmám a společnostem z oblasti kontroly-nemocných,kteří se rojí na internetu jak houby po dešti.Jen k dnešnímu dni jsem nalezl devět firem ( společností) které k této činnosti nemají oprávnění.

Re: Kontroly dočasně práce neschopných zaměstnanců

Karel Dlouhý, 04.03.2009 18:39:46

Proč proti nim chcete postupovat?

Jak poznáte, které z nich mají oprávnění a které nemají?

Obecně se domnívám, že zaměstnavatel je oprávněn provádět kontroly a že si na to může najmout specializovanmou firmu.

Robert Malina, 05.03.2009 09:02:35

Dobrý den
Máte pravdu zaměstnavatel je oprávněn si najmout na tuto službu specializovanou firmu. Jenže firma která tyto služby nabízí by měla mít koncesní listinu na předmět Služby soukromých detektivů.Kam tato činnost spadá a to ty firmy nemají.

Karel Dlouhý, 05.03.2009 20:55:09

"Jenže firma která tyto služby nabízí by měla mít koncesní listinu na předmět Služby soukromých detektivů."
Kde je toto stanoveno?

Robert Malina, 06.03.2009 14:45:40

Zavolejte si na jakýkoli živnostenský úřad. Oni Vám řeknou přesně jaký subjekt je oprávněn provádět Kontroly dočasně práce neschopných zaměstnanců.

Karel Dlouhý, 06.03.2009 18:45:46

Ano, máte pravdu, našel jsem si to. Jde o změnu platnou od 1. 1. 2009.
Viz
http://www.mpo.cz/dokument53701.html

Tzn. - k Vaší původní otázce - můžete dát podnět na živnostenský úřad.

Doručení neschopenky

Jan Novák, 05.08.2008 20:23:07

Dobrý den.Chtěl bych se zeptat do kolika dnů,musím doručit neschopenku mému zaměstnavateli.A dále by mě zajímalo co dělat v situaci,když ode mě zaměstnavatel nechce neschopenku přijmout a to ani osobně,anebo zasláním doporučeně přes Českou poštu.Děkuji.

Re: Doručení neschopenky

Mgr. Oldřich Topka, 13.08.2008 10:32:13

Dobrý den, neschopenku musíte doručit neprodleně poté, co je Vám lékařem přiznaná pracovní neschopnost.
Pokud ji nechce přijmout, pak by jste mu ji měl dát před nějakým svědkem, který by potvrdil, že ji odmítl převzít nebo ji dát do obálky a požádat někoho jiného, ať mu ji zanese. Můžete také podat stížnost na inspektorát práce.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »