Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
koupil jsem s pritelkyni byt na hypoteku a na jeji koupi jsem se podilel vetsinovymi naklady. Vzhledem k tomu, ze jsem cizi statni prislusnik, nemovitost/byt je napsan na pritelkyni. Zajimalo by me, jestli po pripadnem rozchodu mam pravni narok na vraceni mnou vlozene fin. castky, resp. jakou smlovou by se tohle mohlo predem osetrit.
Dekuji predem za odpoved...
Dobrý den,
stejně jako u všeho jiného máte i zde šanci cokoli požadovat pouze tehdy, jste-li schopen svůj nárok prokázat (tedy jestliže by přítelkyně sama od sebe požadovanou částku neodsouhlasila).
Jestliže se jedná o jednorázově poskytnutou částku, sepište si smlouvu o půjčce a před uplynutím 3 let od splatnosti ji nechte podepsat uznání dluhu. Nebo svou pohledávku můžete zajistit tzv. blankosměnkou, kam v případě rozchodu uvedete do té doby zaplacenou částku.
Dekuji za odpoved, pani/slecno Jindrova...
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com