Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Jsem dva roky rozveden.Bydlím v družtevním bytě, který mi byl sodně přidělen k užívání.Mám ve vlastní péči dva nezletilé syny.Manželka podala k soudu žalobu na vypořádání majetku z členského podílu.Za dobu manželství jsme splácely měsíčně anuitní splátky.Je možné vypočítat členský podíl k vyrovníní z anuitních splátek, které jsme s manžekou po dobu manželství splácely?
Dobrý den, členský podíl má svoji majetkovou hodnotu, která se dá určit třeba i znalecky. Anuitní splátky samy o sobě o celkové hodnotě podílu vypovídat nemusejí.
Po 20 letech se chci rozvést. Jako SJM máme byt, auto, na mém vlastním účtu (nejsem OSVČ) jsou uloženy peníze, dále mám penzijní připojištění a stavební spoření. SJM dle odhadu 4 mil Kč. Chci odejít za jinou ženou. Nezletilé děti žádné. Může po mně chtít manželka ponechat si byt (cca 3mil Kč) aniž bychom se rozdělili o celý SJM na půl? Mám nárok užívat byt s manželkou ještě 3 roky než se odstěhuji do jiného města? Múže soud rozhodnout, že byt zůstane manželce a ona mi bude splácet polovinu hodnoty SJM po nějaké období nebo se musíme vypořádat majetkově ihned, tzn. vše bychom prodali a rozdělili na půl? Je možné SJM rozdělit až za 3 roky a do té doby nic nedělat? Leasin za auto platím sám, je registrováno na mě - má na to nárok manželka? Platím se kapitálové životní pojištění - má na to nárok manželka?Je nějak řešeno, aby manželka nezůstala "na ulici" kdybychom byt prodali, každý si vzal polovinu a ona neměla kde bydlet?
Děkuji předem za vaše odpovědi.
Dobrý den, na jeden příspěvek máte neúměrné množství dotazů, navíc si podle pravidel máte před vložením dotazu projít diskuze a nevkládat opakované dotazy. Takže si projděte příslušné diskuze, odpovědi na většinu dotazů tam naleznete. Anebo si na takovéhle množství otázek nechte rovnou vypracovat právní rozbor v advokátní kanceláři.
Manžel se před 10 lety rozvedl a nevypořádal si majetek s bývalou manželkou.Vlasní garáž, která byla součástí SJM,a chce ji prodat s tím, že polovinu peněz dá bývalé manželce.Jak má být uvedeno vlastnictví na kupní smlouvě?
Dobrý den, pokud byla součástí SJM a nevypořádali se, platí, že garáž je v jejich spoluvlastnictví. Takže ji musí prodat společně nebo mít od toho druhého plnou moc. Jaké jsou vlastnické vztahy ke garáži z dotazu nevyplývá.
Dobrý den.Po 21 letech manželství došlo k rozpadu a soud svěřil děti do výchovy otce.Matka nebydlí ve společné domácnodti 1/2 roku a nepřispívá na domáctnost ani neplní platby pohledávek. Dnes se domáhá nároku poloviny bytu a automobilu.Poradíte jak provést vyrovnání popř. podání žaloby na nesplácení pohledávek.Všechny pohledávky řádně platím sám.Děkuji
Dobrý den, poradenství ohledně žalob patří do komerčních právních služeb. Pokud nevíte, jak sepsat podání, jsou tu od toho právníci.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com