Majetkové vyrovnání - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Majetkové vyrovnání

Vladimír Škop, 06.08.2008 20:04:46

Jsem dva roky rozveden.Bydlím v družtevním bytě, který mi byl sodně přidělen k užívání.Mám ve vlastní péči dva nezletilé syny.Manželka podala k soudu žalobu na vypořádání majetku z členského podílu.Za dobu manželství jsme splácely měsíčně anuitní splátky.Je možné vypočítat členský podíl k vyrovníní z anuitních splátek, které jsme s manžekou po dobu manželství splácely?

Re: Majetkové vyrovnání

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:08:51

Dobrý den, členský podíl má svoji majetkovou hodnotu, která se dá určit třeba i znalecky. Anuitní splátky samy o sobě o celkové hodnotě podílu vypovídat nemusejí.

Vypořádání SJM

Emil Krátký, 06.08.2008 14:04:21

Po 20 letech se chci rozvést. Jako SJM máme byt, auto, na mém vlastním účtu (nejsem OSVČ) jsou uloženy peníze, dále mám penzijní připojištění a stavební spoření. SJM dle odhadu 4 mil Kč. Chci odejít za jinou ženou. Nezletilé děti žádné. Může po mně chtít manželka ponechat si byt (cca 3mil Kč) aniž bychom se rozdělili o celý SJM na půl? Mám nárok užívat byt s manželkou ještě 3 roky než se odstěhuji do jiného města? Múže soud rozhodnout, že byt zůstane manželce a ona mi bude splácet polovinu hodnoty SJM po nějaké období nebo se musíme vypořádat majetkově ihned, tzn. vše bychom prodali a rozdělili na půl? Je možné SJM rozdělit až za 3 roky a do té doby nic nedělat? Leasin za auto platím sám, je registrováno na mě - má na to nárok manželka? Platím se kapitálové životní pojištění - má na to nárok manželka?Je nějak řešeno, aby manželka nezůstala "na ulici" kdybychom byt prodali, každý si vzal polovinu a ona neměla kde bydlet?
Děkuji předem za vaše odpovědi.

Re: Vypořádání SJM

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:07:26

Dobrý den, na jeden příspěvek máte neúměrné množství dotazů, navíc si podle pravidel máte před vložením dotazu projít diskuze a nevkládat opakované dotazy. Takže si projděte příslušné diskuze, odpovědi na většinu dotazů tam naleznete. Anebo si na takovéhle množství otázek nechte rovnou vypracovat právní rozbor v advokátní kanceláři.

Prodej nemovitosti při nevypořádání majetku

Eva Slavíková, 06.08.2008 13:34:52

Manžel se před 10 lety rozvedl a nevypořádal si majetek s bývalou manželkou.Vlasní garáž, která byla součástí SJM,a chce ji prodat s tím, že polovinu peněz dá bývalé manželce.Jak má být uvedeno vlastnictví na kupní smlouvě?

Re: Prodej nemovitosti při nevypořádání majetku

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:04:29

Dobrý den, pokud byla součástí SJM a nevypořádali se, platí, že garáž je v jejich spoluvlastnictví. Takže ji musí prodat společně nebo mít od toho druhého plnou moc. Jaké jsou vlastnické vztahy ke garáži z dotazu nevyplývá.

Majetkové vyrovnání

Roman Menzl, 05.08.2008 01:58:11

Dobrý den.Po 21 letech manželství došlo k rozpadu a soud svěřil děti do výchovy otce.Matka nebydlí ve společné domácnodti 1/2 roku a nepřispívá na domáctnost ani neplní platby pohledávek. Dnes se domáhá nároku poloviny bytu a automobilu.Poradíte jak provést vyrovnání popř. podání žaloby na nesplácení pohledávek.Všechny pohledávky řádně platím sám.Děkuji

Re: Majetkové vyrovnání

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:02:43

Dobrý den, poradenství ohledně žalob patří do komerčních právních služeb. Pokud nevíte, jak sepsat podání, jsou tu od toho právníci.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »