nepřiznaná podpora v nezaměstnanosti - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Různé

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

VYŘAZENÍ Z ÚŘADU PRÁCE

edita pokorna, 13.10.2008 18:25:54

Dobrý den, mám dotaz jsem 3 měsíce na ÚP pobírám podporu a část. inval. důchod. Byla jsem poslána na 2 prac. místa. Jedno místo jsem nepřijala z důvodů finan. ohodnocení (napsano mám že jsem místo odmítla). Druhé prac. místo jsem nemohla vykonávat ze zdrav. důvodů.Bylo mi řečeno ,že se mnou zahájí správní řízení kvůli vyřazení z evidence což jsem nepodepsala ,jelikož s tím nesouhlasím. Mám vůbec právo odmítnout alesponˇ jedno místo, které mi nevyhovuje? Děkuji za odpovědˇ. POKORNÁ. E.

Re: VYŘAZENÍ Z ÚŘADU PRÁCE

Mgr. Oldřich Topka, 16.10.2008 10:02:43

Dobrý den, odmítnout můžete místo, pro které nemáte kvalifikaci nebo neodpovídá zdravotnímu stavu. Odmítnutí nabídky, protože se Vám zdá malá mzda, ovšem takovým důvodem není. Mzda musí dosahovat minimální úrovně a bude vždy vyšší než podpora nebo ID. Nezapomínejte, že jste vedena na úřadu práce a uchazeči na ÚP zase tolik možností odmítat nabízenou práci nemají.
Správní řízení s Vámi klidně zahájit mohou, žádný Váš souhlas nepotřebují, na tom to vůbec nezávisí. Shledají-li, že nabídky odmítáte neodůvodněně, pak Vás vyřadí.

edita pokorna, 16.10.2008 14:20:02

Dobrý den,vím že si nemohu moc vybírat. Dostala jsem ale 2 nabídky od zprostředkovatele ÚP v jeden den u jedné nabídky bylo vyšší finanč. ohodnocení tu jsem přijala,a tu druhou odmítla.Po jednom dni co jsem práci zkusila a vzhledem k mému zdrav. stavu nezvládala. Toho názoru byla i druhá strana proto mi nevyšlo žádné místo. Jinou nabídku jsem neodmítla a ani zatím nedostala. Nechápu to přeci ze 2 prac. nabídek mohu přijmout jen jedno místo. Ještě jednou mockrát děkuji. Pokorná.E.

Mgr. Oldřich Topka, 16.10.2008 14:25:07

Dobrý den, to, jak bude Váš případ posouzen a vyhodnocen záleží na příslušném úřadu práce. Výsledek rozhodnutí s jistotou předvídat nelze. Nebudete-li s výsledkem souhlasit, nic vám nebrání se odvolat.

VYŘAZENÍ Z ÚŘADU PRÁCE

Zdenka Maléřová, 22.10.2008 14:40:54

Dobrý den, chtěla jsem se zaregistrovat na ÚP, ale bylo mně řečeno, že pokud můj výdělek přesáhne 4.000,-Kč v některém z měsíců, tak budu vyřazena z evidence a nebudu moci se 3 měsíce na ÚP přihlásit a žádat o zařazení do evidence a podporu v nezaměstnanosti.
Pracuji na DPČ, kdy je někdy výdělek 3.500,- Kč a někdy 4.500,- Kč. Prosím o odpověď případně na odkaz příslušného paragrafu oprávněnosti vyřazení z evidence a 3 měsíční "sankce" - nezařazení do evidence a nárok na podporu v nezaměstnanosti. Jiný příjem nemám. Děkuji za odpověď.

nepřiznaná podpora v nezaměstnanosti

Ivana Polláková, 04.08.2008 19:55:30

Dobrý den. Nebyla mi přiznaná podpora v nezměstnanosti. Důvodem bylo pobírání výsluhového příspěvku. Ten je ovšem pobíraný ze Slovenské republiky. Byl v tomto případě postup Úřadu práce správný? Pracovala jsem a platila daně našemu státu před odchodem do SR a po návratu. Mám opravdu v tomto státě jen povinnosti nebo i nějaká práva? Děkuji za odpověď.

Re: nepřiznaná podpora v nezaměstnanosti

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 16:11:31

Dobrý den, k tomu je třeba posoudit rozhodnutí ÚP a zjistit jak je tato věc řešena v právních předpisech, což ovšem překračuje rámec zdejšího bezplatného poradenství (viz pravidla diskuzí - redakce se nezabývá dotazy, které by vyžadovaly k odpovědi neúměrné množství času s ohledem na studium právních předpisů, judikatury, odborné literatury a podobně).
Nic Vám ovšem nebrání v tom, aby jste se proti rozhodnutí odvolala, pokud tedy ještě běží lhůta k podání odvolání.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »