Kategorie: Pracovní právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, mám dotaz jsem 3 měsíce na ÚP pobírám podporu a část. inval. důchod. Byla jsem poslána na 2 prac. místa. Jedno místo jsem nepřijala z důvodů finan. ohodnocení (napsano mám že jsem místo odmítla). Druhé prac. místo jsem nemohla vykonávat ze zdrav. důvodů.Bylo mi řečeno ,že se mnou zahájí správní řízení kvůli vyřazení z evidence což jsem nepodepsala ,jelikož s tím nesouhlasím. Mám vůbec právo odmítnout alesponˇ jedno místo, které mi nevyhovuje? Děkuji za odpovědˇ. POKORNÁ. E.
Dobrý den, odmítnout můžete místo, pro které nemáte kvalifikaci nebo neodpovídá zdravotnímu stavu. Odmítnutí nabídky, protože se Vám zdá malá mzda, ovšem takovým důvodem není. Mzda musí dosahovat minimální úrovně a bude vždy vyšší než podpora nebo ID. Nezapomínejte, že jste vedena na úřadu práce a uchazeči na ÚP zase tolik možností odmítat nabízenou práci nemají.
Správní řízení s Vámi klidně zahájit mohou, žádný Váš souhlas nepotřebují, na tom to vůbec nezávisí. Shledají-li, že nabídky odmítáte neodůvodněně, pak Vás vyřadí.
Dobrý den,vím že si nemohu moc vybírat. Dostala jsem ale 2 nabídky od zprostředkovatele ÚP v jeden den u jedné nabídky bylo vyšší finanč. ohodnocení tu jsem přijala,a tu druhou odmítla.Po jednom dni co jsem práci zkusila a vzhledem k mému zdrav. stavu nezvládala. Toho názoru byla i druhá strana proto mi nevyšlo žádné místo. Jinou nabídku jsem neodmítla a ani zatím nedostala. Nechápu to přeci ze 2 prac. nabídek mohu přijmout jen jedno místo. Ještě jednou mockrát děkuji. Pokorná.E.
Dobrý den, to, jak bude Váš případ posouzen a vyhodnocen záleží na příslušném úřadu práce. Výsledek rozhodnutí s jistotou předvídat nelze. Nebudete-li s výsledkem souhlasit, nic vám nebrání se odvolat.
Dobrý den, chtěla jsem se zaregistrovat na ÚP, ale bylo mně řečeno, že pokud můj výdělek přesáhne 4.000,-Kč v některém z měsíců, tak budu vyřazena z evidence a nebudu moci se 3 měsíce na ÚP přihlásit a žádat o zařazení do evidence a podporu v nezaměstnanosti.
Pracuji na DPČ, kdy je někdy výdělek 3.500,- Kč a někdy 4.500,- Kč. Prosím o odpověď případně na odkaz příslušného paragrafu oprávněnosti vyřazení z evidence a 3 měsíční "sankce" - nezařazení do evidence a nárok na podporu v nezaměstnanosti. Jiný příjem nemám. Děkuji za odpověď.
Dobrý den. Nebyla mi přiznaná podpora v nezměstnanosti. Důvodem bylo pobírání výsluhového příspěvku. Ten je ovšem pobíraný ze Slovenské republiky. Byl v tomto případě postup Úřadu práce správný? Pracovala jsem a platila daně našemu státu před odchodem do SR a po návratu. Mám opravdu v tomto státě jen povinnosti nebo i nějaká práva? Děkuji za odpověď.
Dobrý den, k tomu je třeba posoudit rozhodnutí ÚP a zjistit jak je tato věc řešena v právních předpisech, což ovšem překračuje rámec zdejšího bezplatného poradenství (viz pravidla diskuzí - redakce se nezabývá dotazy, které by vyžadovaly k odpovědi neúměrné množství času s ohledem na studium právních předpisů, judikatury, odborné literatury a podobně).
Nic Vám ovšem nebrání v tom, aby jste se proti rozhodnutí odvolala, pokud tedy ještě běží lhůta k podání odvolání.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com