Nezaslaný zápočtový list, nezaslaná nemocenská - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Zadržení zápočtového listu.

Jiří Zetek, 17.02.2009 18:47:56

Vprosinci jsem nastoupil nemocenskou.Koncem ledna jsem dostal rozvázání pracovního poměru k datu před nemocenskou.Jelikož mám jistý dluh u firmy,tak mi 2 měsíce drží zápočtový list.Tak nemám ani podporu.Je správné,že mi ten záp.list zadržují?Děkuji za odpověď.

Re: Zadržení zápočtového listu.

Karel Dlouhý, 17.02.2009 19:37:07

Nejsou oprávněni zadržovat zápočtový list.
Můžete jeho vydání vymáhat soudně a zároveň můžete podat podnět na inspekci práce.

Nezaslaný zápočtový list, nezaslaná nemocenská

Radka Kuběnová, 04.08.2008 19:48:30

Dobrý den. Od 5.6.-21.7 jsem byla na nemocenské. Dosud mi ještě nepřišla, když jsem volala na OSSZ v Praze, zjistili, že měli v kanceláři můj nemocenský lístek někde založený a prý mi to pošlou zpětně. Mohu podat nějakou ztížnost a kam?
Další dotaz se týká zápočtového listu. Výpověď jsem podala v nemocenské tj.30.6 a stále mi neposlali zápočtový list, potřebuji jej NUTNĚ na ÚP jinak nedostanu podporu, rovněž ho posílají z Prahy. Kam mám podat stížnost v tomto případě?
-nemohu být úplně bez příjmu tj.(nemocenská,podpora)!!!

Re: Nezaslaný zápočtový list, nezaslaná nemocenská

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 08:34:42

Dobrý den, potvrzení o zaměstnání se vystavuje při skončení PP. Vy jste výpověď podala 30.6. (jak píšete). Tudíž běží 2-měsíční výpovědní doba a PP skončí až dnem 31.8., takže PP stále fakticky trvá a Vy se nemůžete domáhat potvrzení před skončením PP. Nevím, na co si tedy chcete stěžovat. Na ÚP můžete nastoupit až po skončení PP nebo nemocenské, tudíž úvahy o podpoře jsou také předčasné.
Pokud jde o založení neschopenky, můžete podat stížnost na inspektorát práce. Jaký to však bude mít efekt, to Vám předem sdělit nelze.

Radka Kuběnová, 06.08.2008 13:18:38

Výpověď jsem podala 30.6 ale zapomněla jsem uvést že ve 3měsíční zkušební době,i tak nemám nárok na podání stížnosti?

Mgr. Oldřich Topka, 13.08.2008 08:32:16

Dobrý den, to jste ovšem neuvedla. Zrušení PP ve zkušební době je totiž něco jiného než výpověď, takže dotaz byl matoucí. Jestli šlo o skončení PP ve zkušební době, tak tam žádná výpovědní doba neběží a potvrzení Vám měl vydat. Stížnost můžete podat na inspektorát práce. Nebo se vydání potvrzení můžete domáhat i u soudu.

Radka Kuběnová, 13.08.2008 16:38:00

Dobrý den,

dnes jsem byla v práci urgovat zaslání zápočtového listu.Přímo zaměstnavateli jsem poslala doporučeně dopis,i s vrácenkou,a v něm uvedla,jaké listiny potřebuji.V zaměstnání mi řekli,že v Praze dopis obdrželi,a že mi psali e-mail.Nic mi nepřislo.Pry zápoctový list posílají na ČSSZ a pak opět k zaměstnavateli a potom mi.VOlala jsem tedy na CSSZ a tam mi rekli,ze jsme velka organizace,ze mi jej zaslou přímo.Jsem zoufala.Již je to 1,5 od podani vypovedi ve zkusebni dobe.Zítra jdu tedy na inspektorát práce.Myslite ze postupuji spravne?Mela jsem take 6 tydnu nemocenskou,stale mi nebyla vyplacena a uz je to 14 dni od ukonceni,nevite kdy se nemocenska z prahy vyplaci a jakym způsobem?dekuji moc za odpovedi

Mgr. Oldřich Topka, 21.08.2008 13:25:45

Dobrý den, odpovědi jste již dostala. Fakticky se musíte svých nároků domáhat sama, žádný úřad tohle za Vás neudělá. Ohledně výplaty nemocenské u velké organizace platí, že tu zprostředkovává přímo firma a ne OSSZ. Pokud ji nevyplatili, pak jí spolu s potvrzením o zaměstnání musíte vymáhat soudně.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »