Kategorie: Pracovní právo / Způsobení škody
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Vprosinci jsem nastoupil nemocenskou.Koncem ledna jsem dostal rozvázání pracovního poměru k datu před nemocenskou.Jelikož mám jistý dluh u firmy,tak mi 2 měsíce drží zápočtový list.Tak nemám ani podporu.Je správné,že mi ten záp.list zadržují?Děkuji za odpověď.
Nejsou oprávněni zadržovat zápočtový list.
Můžete jeho vydání vymáhat soudně a zároveň můžete podat podnět na inspekci práce.
Dobrý den. Od 5.6.-21.7 jsem byla na nemocenské. Dosud mi ještě nepřišla, když jsem volala na OSSZ v Praze, zjistili, že měli v kanceláři můj nemocenský lístek někde založený a prý mi to pošlou zpětně. Mohu podat nějakou ztížnost a kam?
Další dotaz se týká zápočtového listu. Výpověď jsem podala v nemocenské tj.30.6 a stále mi neposlali zápočtový list, potřebuji jej NUTNĚ na ÚP jinak nedostanu podporu, rovněž ho posílají z Prahy. Kam mám podat stížnost v tomto případě?
-nemohu být úplně bez příjmu tj.(nemocenská,podpora)!!!
Dobrý den, potvrzení o zaměstnání se vystavuje při skončení PP. Vy jste výpověď podala 30.6. (jak píšete). Tudíž běží 2-měsíční výpovědní doba a PP skončí až dnem 31.8., takže PP stále fakticky trvá a Vy se nemůžete domáhat potvrzení před skončením PP. Nevím, na co si tedy chcete stěžovat. Na ÚP můžete nastoupit až po skončení PP nebo nemocenské, tudíž úvahy o podpoře jsou také předčasné.
Pokud jde o založení neschopenky, můžete podat stížnost na inspektorát práce. Jaký to však bude mít efekt, to Vám předem sdělit nelze.
Výpověď jsem podala 30.6 ale zapomněla jsem uvést že ve 3měsíční zkušební době,i tak nemám nárok na podání stížnosti?
Dobrý den, to jste ovšem neuvedla. Zrušení PP ve zkušební době je totiž něco jiného než výpověď, takže dotaz byl matoucí. Jestli šlo o skončení PP ve zkušební době, tak tam žádná výpovědní doba neběží a potvrzení Vám měl vydat. Stížnost můžete podat na inspektorát práce. Nebo se vydání potvrzení můžete domáhat i u soudu.
Dobrý den,
dnes jsem byla v práci urgovat zaslání zápočtového listu.Přímo zaměstnavateli jsem poslala doporučeně dopis,i s vrácenkou,a v něm uvedla,jaké listiny potřebuji.V zaměstnání mi řekli,že v Praze dopis obdrželi,a že mi psali e-mail.Nic mi nepřislo.Pry zápoctový list posílají na ČSSZ a pak opět k zaměstnavateli a potom mi.VOlala jsem tedy na CSSZ a tam mi rekli,ze jsme velka organizace,ze mi jej zaslou přímo.Jsem zoufala.Již je to 1,5 od podani vypovedi ve zkusebni dobe.Zítra jdu tedy na inspektorát práce.Myslite ze postupuji spravne?Mela jsem take 6 tydnu nemocenskou,stale mi nebyla vyplacena a uz je to 14 dni od ukonceni,nevite kdy se nemocenska z prahy vyplaci a jakym způsobem?dekuji moc za odpovedi
Dobrý den, odpovědi jste již dostala. Fakticky se musíte svých nároků domáhat sama, žádný úřad tohle za Vás neudělá. Ohledně výplaty nemocenské u velké organizace platí, že tu zprostředkovává přímo firma a ne OSSZ. Pokud ji nevyplatili, pak jí spolu s potvrzením o zaměstnání musíte vymáhat soudně.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com