změna výše mzdy - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Mzdy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

změna výše mzdy

Petr Man, 04.08.2008 18:16:55

Dobrý den, pracoval jsem v prodejně u zaměstnavatele, který prodejnu zrušil a nabídl mi práci v jiné prodejně. Podepsal jsem dohodu o změně pracovní smlouvy, kde je uvedeno, že tato nemá vliv na změnu mmzdového zařazení. První den v nové prodejně mi ale sdělil, že musí vypracovat nové mzdové ohodnocení, ve kterém ale mám o 10 korun na hodinu méně a poloviční prémie. Argumentoval tím, že v této prodejně je vyšší obrat. Musím tento nový výměr podepsat nebo mám jinou možnost? V této chvíli již jednám s novým zaměstnavatelem a jsem připraven dát výpověď a tak si myslím, že nejlepší by byla dohoda o okamžitém ukončení pracovního poměru. Děkuji za odpověď Petr Man

Re: změna výše mzdy

Mgr. Oldřich Topka, 06.08.2008 15:15:31

Dobrý den, pokud nemáte mzdu sjednanou přímo v pracovní smlouvě, ale ve mzdovém výměru, pak k jeho platnosti vůbec není třeba, aby jste ho podepisoval. Mzdový výměr je totiž jednostranným úkonem zaměstnavatele, kterým Vám oznamuje mzdové podmínky či jejich změny a vůbec nevyžaduje Váš "souhlas". To, jak skončí Váš PP je pouze na Vaší dohodě o rozvázání PP. Když se na ní nedohodnete, pak musíte podat výpověď. Ale změna mzdového výměru Vám nárok na okamžité zrušení PP nedává.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »