Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
začátkem na konci loňského roku jsem si koupila byt v družstevním vlatnictví, který bylo možné převézt do roku do osobního vlastnictví. Česká spořitelna mi na základě potvrzení od dužstva, ve kterém se píše, že byt je možné převézt do ov po splacení anuity, po podání žádosti a po zaplacení všech poplatku, dala hypoteční úvěr. Anuitu jsem zaplatila již při koupi bytu a mám i potvrzeno od družstva, že po tomto uhrazení dojde k výmazu zástavního práva na bytu. Tudíž bude možné byt převozt do ov a vložit nové zástavní právo naCeskou spořitelnu. Půl roku již uplynulo, ale staré zástavní právo nebylo vymazáno a já nemohu byt převézt. Dož musím učinit do konce listopadu. Co proti tomu mohu dělat? Dá se vůbec nějak bránit? Vypadá to, že budu mít jako jediná byt v osobním vlastnictví. Jaká budou po té má práva a povinnosti?
Děkuji za odpověď
Jeřábková
Dobrý den, po převodu bytu do OV jste vlastníkem bytu, musíte pečovat o společné prostory, platit daň z nemovitostí apod. Pokud jste ovšem jediná, která má zájem o OV, je vše mnohem komplikovanější. Musí se vymezit bytové jednotky a společné prostory, aby mohlo družstvo vydat prohlášení vlastníka o vymezení,které se předkládá na katastr, bude třeba znalecký posudek na dům a pak uzavřít smlouva o převodu DB do OV. Pro Vás to znamená spoustu času a velkou administrativní zátěž i značné finanční náklady, nutnost spolupracovat na tom všem s družstvem atd. A protože jste jediná, nemůžete se o to podělit s ostatními zájemci.
Projednejte tedy s vedení BD, jestli vůbec bude ochotné Vám vyjít vstříc a poskytnou Vám součinnost. Pokud družstvo ani Vy nevíte, jak přesně postupovat, budete muset zvážit využití služeb právníka.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com