vystěhování - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

vystěhování

Ivo Prokeš, 04.08.2008 08:29:54

Obývám obecní byt vázaný na výkon zaměstnání v místní ZŠ. V nájemní smlouvě mám napsáno, že pokud toto zaměstnávání nebudu vykonávat, nájem bytu končí a musím se vystěhovat. Ve smlouvě ale není specifikováno, jakou dobu mi obec na vystěhování poskytne. Znamená to tedy, že záleží na mě , dokdy byt opustím?

Re: vystěhování

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.08.2008 09:18:44

Dobrý den,
občanský zákoník tuto věc řeší v § 710 odst. 4 a 5 takto: je rozhodujícím, z jakého důvodu přestanete pro zaměstnavatele pracovat. Pokud je to bez vážného důvodu (tj. přiznání starobního nebo inv.důchodu, organizační změny na straně zaměstnavatele atd.), skončí nájem k poslednímu dni v měsíci následujícího po měsíci, v němž došlo k ukončení práce. tzn. pokud byste nyní v srpnu přestal pracovat, skončí nájem k poslednímu zářijovému dni.
Jestliže však k ukončení prací pro zaměstnavatele došlo z vážných důvodů, mění se nájem na nájemní vztah na dobu neurčitou.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »