Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Prosím, můžete mi vysvětlit, dle čeho se určuje nebo rozhoduje, zda nemovitost(RD),patří do SJM, když kolaudační rozhodnutí bylo vydáno jen pro jednoho z manželů a na jeho základě byl proveden zápis práva do katastru nemovitostí na téhož manžela?Chci sepsat dohodu o vypořádání majetku a nevím, kam RD zařadit, když na výpisu z katastru nemovitostí není zapsán jako SJM.Byl postaven a zkolaudován v manželství.Děkuji.
Dobrý den, není podstatné, co je na výpisu z KN, ale to, jestli byl dům postaven ze společných peněz. Pokud ano, pak je v SJM bez ohledu na to, že druhý manžel není v KN uvedený. Dům tedy bude nutné vypořádat tak jako tak.
Na KÚ je možné adresovat podnět k provedení záznamu o tom, že dům je v SJM.
Dobrý vecer, situace je u nas napjata, a nevim, jestli mam chtit aby se sklidnila. V podstate je to tak ze manzel po 3 manzelstvi zblbnul a chce se rozvest (hleda same zaminky a vse je spatne). Vcera to u nas bylo dost huste, a skoncilo to vyhrozovanim, ze kdyz mu ty papiry nepodepisi, ze mne bude mlatit klidne kazdy den. Predpokladam, ze to nemyslel uplne vazne a ze pod tihou stresu, blbosti a alkoholu (hrala bohemka a vyhrala) to proste placnul a po chvili usnul, ale uplne si jista nejsem. To je jedna vec, a zadost o radu a druha vec je ta, ze jeste pred svatbou jsme poridili byt, ovsem je cely psany na mne (polovinu ceny bytu mam pujcenou od me mamky a druhou na hypoteku - take na mne -od banky). Manzelova predstava o vyrovnani je takova, ze dostane poloviny z ceny bytu, vezme si jeste nejake veci, jako tv, pc, postel a tak...a bude mi na dceru davat mesicne 8000, podotýkám, ze jsem na materske a dceri je 18 mesiců. Rada bych vedela na co ma narok,a jak se postupuje. dekuji I. K.
Dobrý den, tohle všechno zde již bylo mnohokrát zodpovězeno. Takže si projděte příslušné diskuze, odpovědi tam najdete.
Dobrý den,prosím o radu-S manželem jsme koupili RD na Hypotéku,momentálně se chce manžel rozvádět.Jde tento dům přepsat na našeho nezletilého syna s tím,že manžel bude dále užívat dům?A také bych ráda věděla jestli jeho přítelkyně si může dělat nějaké nároky pokud tam už teď bydlí a my se nedomluvíme?Předem děkuji za odpověď
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com