rozdeleni majetku a postup pri rozvodu - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

SJM

Iveta Švedová, 07.08.2008 22:27:10

Prosím, můžete mi vysvětlit, dle čeho se určuje nebo rozhoduje, zda nemovitost(RD),patří do SJM, když kolaudační rozhodnutí bylo vydáno jen pro jednoho z manželů a na jeho základě byl proveden zápis práva do katastru nemovitostí na téhož manžela?Chci sepsat dohodu o vypořádání majetku a nevím, kam RD zařadit, když na výpisu z katastru nemovitostí není zapsán jako SJM.Byl postaven a zkolaudován v manželství.Děkuji.

Re: SJM

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:18:28

Dobrý den, není podstatné, co je na výpisu z KN, ale to, jestli byl dům postaven ze společných peněz. Pokud ano, pak je v SJM bez ohledu na to, že druhý manžel není v KN uvedený. Dům tedy bude nutné vypořádat tak jako tak.
Na KÚ je možné adresovat podnět k provedení záznamu o tom, že dům je v SJM.

rozdeleni majetku a postup pri rozvodu

Ivana Klézlová, 02.08.2008 20:44:31

Dobrý vecer, situace je u nas napjata, a nevim, jestli mam chtit aby se sklidnila. V podstate je to tak ze manzel po 3 manzelstvi zblbnul a chce se rozvest (hleda same zaminky a vse je spatne). Vcera to u nas bylo dost huste, a skoncilo to vyhrozovanim, ze kdyz mu ty papiry nepodepisi, ze mne bude mlatit klidne kazdy den. Predpokladam, ze to nemyslel uplne vazne a ze pod tihou stresu, blbosti a alkoholu (hrala bohemka a vyhrala) to proste placnul a po chvili usnul, ale uplne si jista nejsem. To je jedna vec, a zadost o radu a druha vec je ta, ze jeste pred svatbou jsme poridili byt, ovsem je cely psany na mne (polovinu ceny bytu mam pujcenou od me mamky a druhou na hypoteku - take na mne -od banky). Manzelova predstava o vyrovnani je takova, ze dostane poloviny z ceny bytu, vezme si jeste nejake veci, jako tv, pc, postel a tak...a bude mi na dceru davat mesicne 8000, podotýkám, ze jsem na materske a dceri je 18 mesiců. Rada bych vedela na co ma narok,a jak se postupuje. dekuji I. K.

Re: rozdeleni majetku a postup pri rozvodu

Mgr. Oldřich Topka, 03.09.2008 13:16:16

Dobrý den, tohle všechno zde již bylo mnohokrát zodpovězeno. Takže si projděte příslušné diskuze, odpovědi tam najdete.

Re: rozdeleni majetku a postup pri rozvodu

Anna Konvalinková, 03.09.2008 13:51:24

Dobrý den,prosím o radu-S manželem jsme koupili RD na Hypotéku,momentálně se chce manžel rozvádět.Jde tento dům přepsat na našeho nezletilého syna s tím,že manžel bude dále užívat dům?A také bych ráda věděla jestli jeho přítelkyně si může dělat nějaké nároky pokud tam už teď bydlí a my se nedomluvíme?Předem děkuji za odpověď

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »