Odstoupení od smlouvy - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Odstoupení od smlouvy

Lukáš Roučka, 02.08.2008 18:37:58

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, co dělat, koupil jsem si vůz, o kterém prodávající ve smlouvě tvrdí, že ve velkém TP je odhláška na jeho jméno a stačí jeho plná moc, abych mohl vůz přepsat na sebe. Na dopravním inspektorátu se ale ukázalo, že o prodejci není ve velkém TP ani zmínka a dokonce předchozí majitel na kterého byla uvedena poslední odhláška vůz nikdy nepřihlásil a ještě neodevzdal malý TP, bez kterého není možno vůz dále přepisovat na jiné osoby. Pán který mi tedy vůz prodal uvedl ve smlouvě nepravdivé údaje a mě nastala skutečnost, že vůz nemohu přihlásit a tudíž ani užívat, prodejce jsem kontaktoval s tím, že mi lhal a za skutečností které nastaly chci odstoupit od kupní smlouvy, ale prodávající s tím nesouhlasí a tvrdí, že to zařídí, ale místo toho napsal, že jede na dovolenou(za mé peníze) a od té doby ani nebere telefon. Chtěl bych poprosit o radu, co mám teď dělat, jak postupovat a popřípadě za jakých podmínek a jakým způsobem mohu odstoupit od kupní smlouvy. Děkuji

Re: Odstoupení od smlouvy

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 11:31:04

Dobrý den, pokuste se ho ještě znovu kontaktovat, poslat mu i písemnou předžalobní upomínku s výzvou, aby v určité lhůtě provedl nápravu. Pokud ne, budete muset zvážit, jestli nepodat žalobu o zaplacení částky za auto, na které Vám vznikl nárok odstoupením od smlouvy z důvodu, že vůz neměl vlastnosti, které Vám prodávající tvrdil. A právní vada znemožňující řádné zaevidování vozidla je také vada, za kterou odpovídá prodávající.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »