Případný dlulh budoucí manželky - fórum

Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Případný dlulh budoucí manželky

Radek Kužel, 02.08.2008 18:11:08

Dobrý den, za týden se bude ženit můj bratr a vznikl takovýto problém:

Bratr si bude brát slečnu, jejíž rodina řeší soudně nějaký spor z restitucí zdali bude muset zaplatit 9milionu. Rozsudek soudu padne až po uzavření manželství. Je možné že on následně "vyžení" i tento případný dluh a mám se obávat dejme tomu i já jelikož má bratr trvalé bydliště v domě kde bydlím já s rodiči, že by zde došlo k nějaké exekuci?

Děkji

Re: Případný dlulh budoucí manželky

Petr Petr, 02.08.2008 18:51:49

Pokud dluh vznikl před uzavřením manželství nemělo by vás to postihnout, neboť druhý manžel neručí za závazky svého manžela, které vznikly ještě před uzavřením manželství. Ideální bude ale vše ošetřit u notáře sepsáním tzv. předmanželské smlouvy.

Radek Kužel, 02.08.2008 22:37:18

OK. Jenže bratr (budoucí manžel) je paličatý a nechce žádnou předmanželskou smlouvu uzavřít. Máme my jakožto rodiče a bratr nějakou možnost jak bez něho ochránit dejme tomu náš majetek (nemovitost) na které má on napsán také trvalý pobyt?

Petr Petr, 03.08.2008 22:15:03

Jeden příklad: V případě, že bratr po svatbě s manželkou bude bydlet u vás a přišlo by popřípadě po prohraném soudním řízení na vymáhání dluhu po jeho manželce cestou exekuce, je možné že exekutor zazvoní i u vašich dveří, neboť jde logicky tam kde se povinný, tedy dlužník zdržuje a kde se exekutor domnívá, že má i nějaký exekucí postižitelný majetek!!!

Váš majetek by měl být sice pro exekutora nedotknutelný, ovšem nemuseli by jste na místě zabránit tomu aby jej odvezl a poté by jste zdlouhavě cestou vylučovací žaloby tento sháněli zpět.

Ještě si s bratrem rozumně promluvte a pokud se nedokážete nijak domluvit, bylo by vhodné mu doporučit aby si s nastávající manželkou našel jiné bydliště, popřípadě si i na příslušné ohlašovně změnil místo trvalého pobytu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »