Kategorie: Rodinné právo / Manželství a rozvod
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den, za týden se bude ženit můj bratr a vznikl takovýto problém:
Bratr si bude brát slečnu, jejíž rodina řeší soudně nějaký spor z restitucí zdali bude muset zaplatit 9milionu. Rozsudek soudu padne až po uzavření manželství. Je možné že on následně "vyžení" i tento případný dluh a mám se obávat dejme tomu i já jelikož má bratr trvalé bydliště v domě kde bydlím já s rodiči, že by zde došlo k nějaké exekuci?
Děkji
Pokud dluh vznikl před uzavřením manželství nemělo by vás to postihnout, neboť druhý manžel neručí za závazky svého manžela, které vznikly ještě před uzavřením manželství. Ideální bude ale vše ošetřit u notáře sepsáním tzv. předmanželské smlouvy.
OK. Jenže bratr (budoucí manžel) je paličatý a nechce žádnou předmanželskou smlouvu uzavřít. Máme my jakožto rodiče a bratr nějakou možnost jak bez něho ochránit dejme tomu náš majetek (nemovitost) na které má on napsán také trvalý pobyt?
Jeden příklad: V případě, že bratr po svatbě s manželkou bude bydlet u vás a přišlo by popřípadě po prohraném soudním řízení na vymáhání dluhu po jeho manželce cestou exekuce, je možné že exekutor zazvoní i u vašich dveří, neboť jde logicky tam kde se povinný, tedy dlužník zdržuje a kde se exekutor domnívá, že má i nějaký exekucí postižitelný majetek!!!
Váš majetek by měl být sice pro exekutora nedotknutelný, ovšem nemuseli by jste na místě zabránit tomu aby jej odvezl a poté by jste zdlouhavě cestou vylučovací žaloby tento sháněli zpět.
Ještě si s bratrem rozumně promluvte a pokud se nedokážete nijak domluvit, bylo by vhodné mu doporučit aby si s nastávající manželkou našel jiné bydliště, popřípadě si i na příslušné ohlašovně změnil místo trvalého pobytu.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com