DPP a nemocenská - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

mám nárok na neschopenku po jednom odpracovaném dni

Olga Jarošová, 31.10.2008 18:56:44

Dobrý den, mám dotaz ohledně neschpenky. Nyní jsem na úp a od 1.12 mám nastoupit do zaměstnání a 2.12 mám jít na zákrok, který vyžaduje neschopenku. Budu mít na ni nárok bude mi nějaká vyplacená a pokud ano s čeho se bude vypočítávat. V mém posledním zaměstnání jsem byla 3 roky do srpna 08, Děkuji za odpověď.

Re: mám nárok na neschopenku po jednom odpracovaném dni

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 08:16:43

Dobrý den, ode dne nástupu do zaměstnání budete účastna nemocenského pojištění. Nemocenská se počítá z denního vyměřovacího základu (z příjmů, které dosahujete u zaměstnavatele). Jestliže pracovní neschopnost vznikla v kalendářním měsíci, v němž zaměstnanec vstoupil do zaměstnání, je rozhodným obdobím období od vstupu do zaměstnání do konce tohoto kalendářního měsíce. Z Vašeho předchozího zaměstnání Vám počítána nebude.

Pracovní poměr na dobu určitou

Dagmar Linková, 31.10.2008 11:25:25

Dobrý den.1) Mám sjednán prac.poměr na dobu určitou do 8.12.2008 Jsem v pracovní neschopnosti.Pracovní neschopnost bude trvat i po 8.12.2008 Jaký bude postup zaměstnavatele,prodlouží mi prac.poměr,nebo mně ke dni 8.12.2008 může propustit.
2)Od 8.3.2008 jsem v pracovní neschopnosti.Kdy mi budou končit nemocenské dávky,a kdo mi je bude vyplácet pokud bude neschopnost nadále trvat?
Děkuji za odpověď

Re: Pracovní poměr na dobu určitou

Mgr. Oldřich Topka, 07.11.2008 08:11:59

Dobrý den, nikdo Vás propouštět nebude, protože PP skončí sám o sobě uplynutím určité doby (tedy 8.12.). Jestli Vás budou zaměstnávat i nadále nelze říct, nemohu vědět jaké jsou plány zaměstnavatele.
Nemocenská Vám poplyne i nadále, podpůrčí doba je maximálně 1 rok a vyplácena Vám bude jako dosud.

DPP a nemocenská

Ivana Nová, 01.08.2008 11:27:36

Dobrý den, z důvodu operace budu víc jak měsíc v pracovní neschopnosti.Mám klasický pracovní poměr + uzavřenou DPP na administrativní výpomoc každý měsíc několik hodin. Nechopnost mi nebude bránit v plnění DPP, mohu ten měsíc pobrat odměnu z DPP či nikoliv? Předem děkuji za pomoc.

Re: DPP a nemocenská

Mgr. Oldřich Topka, 06.08.2008 13:34:50

Dobrý den, práci na dohodu neodvedete. Tudíž není důvod, aby Vám byla vyplácena odměna za práci, kterou nevykonáte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »