Samé dluhy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Spoluvlastnictví a exekuce

Zdeněk Vojtíšek, 24.08.2008 12:15:29

Dobrý den,
manželka má spolu se svou sestrou v majetku nemovitost, kde obě jsou ideální spoluvlastníci poloviny stavby, poloviny staveb. pozemku a po 1/4 louky.
Švagrová si půjčovala na různé kreditní karty apod. a samozřejmě neplatila, takže časem dluhy narostly cca na 350.000 a úroky a exekutor jí obstavil její polovinu nemovitosti.
Teď by ráda manželka nemovitost rozšířila, přistavěla 1 místnost a zrekonstruovala sociální zařízení. Může přistavovat ke své ideální polovině bez oznámení exekutorům, nebo je lepší věc konzultovat s exekutory, neboť nechce, aby se její investicí navyšovala i cena druhé poloviny, na které se od stavby v roce 1960 neinvestovala ani koruna. Švagrová se domnívá, že když je majitelkou ideální poloviny, může bezproblémově užívat celou nemovitost, i když s tím její sestra nesouhlasí.
děkuji za odpověď

Re: Spoluvlastnictví a exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 10:35:21

Dobrý den, doporučuji s nimi věc projednat. Jde o ideální podíl, takže nemovitost se zhodnocuje jako celek, nikoliv jen z 1/2.

Samé dluhy

Aredhel, 31.07.2008 13:16:36

Mám dluhy a nejsem schopná je splácet.Začaly příchodem manžela z nemocnice,jelikož neměl ani oblečení,musela jsem platit některou zdravotní péči,dietní stravu atd.),přibyly jeho alimenty,konzultace právníka.Neměla jsem jinou možnost,než to řešit úvěrem,manžel je plně invalidní,neměl žádný příjem,čekal na vyřízení invalidního důchodu.Úvěry jsem splácela,ale po 2 letech jsem to přestala zvládat,některé úvěry jsem splácela dalšími úvěry a skutečné problémy nastaly,když jsem se po těch 2 letech dozvěděla,že manžel invalidní důchod nedostane,protože neplatil zdravotní pojištění,navíc propadl alkoholu,takže jsem pak už neměla ani na splátky ani na nájem a skončili jsme na ulici.Od té doby nemůžu najít práci,kromě brigád,které nestačí ani na živobytí.Situaci jsem vyřešila aspoň tak,že jsem nastoupila ke studiu na VŠ,což mi zajistilo bydlení a příslib zaměstnání po ukončení VŠ.Můj majetek je zhruba v hodnotě 3 tis.,hledám práci a nevím,jak to řešit.Mám jinou možnost,než třeba "pád" pod metro?

Re: Samé dluhy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.08.2008 09:30:20

Dobrý den,
tato otázka ale není otázkou pro tyto stránky - jednoduše řečeno, na to neexistuje odpověď právní ale spíše psychologická.
Jestliže uvažujete o tzv. oddlužení, tak pro to nesplňujete podmínky.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »