Nevyřízení reklamace - fórum

Kategorie: Obchodní právo / Smlouvy

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Nevyřízená reklamace

Ivana Nimcová, 18.01.2012 10:04:52

Dobrý den, v listopdu jsem poslala k reklamaci dámské hodinky zakoupené v e-shopu. Jelikož se mi do 30ti dnů nikdo neozval, poslala jsem jim e-mail s žádostí o sdělení, jak je má reklamace daleko. Předtím jsem si ověřila, že skutečně hodinky byly doručeny. Bohužel se mi nikdo neozval. Na existující firmu jsem i volala, bohužel se automaticky zapne fax. Sehnala jsem ještě jinou e-mailovou adresu a opětovně se dožadovala vrácení hodinek. Nechala jsem si potvrdit přečtení zprávy. Bohužel bez jakékoli odezvy. Hodinky stály 3.699,- Kč a nerada bych o ně přišla. Poraďte prosím, jak dále postupovat. Děkuji

Neuznaná reklamace

Renata Hajslerová, 05.12.2008 17:58:32

Dobrý den,
švadlena, u které jsem si nechala ušít závěsy z materiálu zakoupeného ve specializovaném obchodě, celou zakázku zkazila a nyní odmítá proplatit zničený materiál. Mezi shledané vady patří cípaté šití a zejména o 7 cm kratší jeden z dílů.Odvolává se na to, že šlo o nevhodný potahový materiál (nesmyslné tvrzení, jde o specielní závěsovinu), tudíž bude mít vždy cípy a kratší část ´vyřešila´ nadstavením ze zbytků, což zohyzďuje celý závěs, který je tak k nepoužití. Odmítá se mnou o čemkoli jednat. Vím, že mám určitě nárok na náhradu, ale jak nyní postupovat, když s ní není řeč? Děkuji za radu.

Nevyřízení reklamace

Stanislav Černý, 31.07.2008 11:02:13

Dobrý den,
prodejce má 30 dní na vyřízení reklamace. Dnes to jsou již 3 měsíce a stále mi opravené zboží nepřišlo...mohu s tím něco dělat?Děkuji

Re: Nevyřízení reklamace

Mgr. Oldřich Topka, 08.08.2008 16:19:20

Dobrý den, a proč čekáte tak dlouho? To jste měl začít řešit hned po uplynutí 30-denní lhůty, nikdo jiný to za Vás řešit nebude.
Adresujte mu oznámení o odstoupení od smlouvy a vyžádejte si vrácení peněz s tím, že jinak se budete bránit soudní cestou.

Stanislav Černý, 11.08.2008 13:09:03

jestli se mohu zeptat, který paragraf občanského zákoníku mám do dopisu uvést, že se na něj obracím?....v §53 se o 30-denní lhůtě nic nepíše...děkuji moc

Mgr. Oldřich Topka, 20.08.2008 13:04:33

Dobrý den, tohle tam ani nenajdete, protože je to upraveno jinde. Konkrétně v §19/3 zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele: Prodávající nebo jím pověřený pracovník rozhodne o reklamaci ihned, ve složitých případech do tří pracovních dnů. Do této lhůty se nezapočítává doba přiměřená podle druhu výrobku či služby potřebná k odbornému posouzení vady. Reklamace včetně odstranění vady musí být vyřízena bez zbytečného odkladu, nejpozději do 30 dnů ode dne uplatnění reklamace, pokud se prodávající se spotřebitelem nedohodne na delší lhůtě. Po uplynutí této lhůty má spotřebitel stejná práva, jako by se jednalo o vadu, kterou nelze odstranit.

marek puzon, 05.12.2008 15:01:10

Dobrý den,
Koupil jsem před 3 měsíci mobil přes internet, po měsíci jsem ho zaslal na reklamaci.Do 3 týdnů mi byl "opravený" zaslán zpět, ale do 5 dnů se opět pokazil. Tudiž jsem ho znovu poslal na reklamaci a od 18.8.08 kdy jsem ho poslal mi nepřišel zpět. Na reklamační oddělení se lze s těží dovolat a když se dovolám jsou to jen samé lži a výmluvy. Přitom na www stránkách mají napsáno, že pokud není reklamace vyřízena do 30-ti dnů vráti peníze. Jak mám postupovat, když mi tvrdí po takové době, že mi mobil posílají, jenže já požaduji peníze. Mám nárok? děkuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »