dědictví-dluhy po zemřelém otci - fórum

Kategorie: Občanské právo / Dědictví

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

záloha notáři

mag wi, 15.09.2008 14:23:58

Dobrý den,moc Vás prosím o odpověď. Řeším dědictví za svého nezletilého syna - dědictví je předluženo - notář ale chce velkou zálohu - 19000,-. Ráda bych věděla, jakým způsobem mám řešit osvobození od notářských poplatků v této situaci. Opatrovnický soud mlčí, ostatní notáři nic neřeknou a já už nevím, kam se mám obrátit pro radu.
Děkuji předem za každou informaci...
s pozdravem Magwi

dědictví-dluhy po zemřelém otci

Michal Hujíček, 31.07.2008 11:00:25

Dobrý den.Máme jeden velký problém a chtěli bychom znát,jestli je zněj nějaké schůdné východisko.Můj tchán zemřel v listopadu loňského roku.Veškerá jeho pozůstalost byla po dohodě mé manželky a jejího bratra převedena na jejich matku.Vše bylo notářsky sepsáno.Nic méně můj tchán podnikal a asi vše nebylo zcela v pořádku.Za poslední půlrok se ozval Finanční úřad,že tam mají dluh z roku 2002,tento týden přišel dopis ze Zdravotní pojišťovny,taky dluh.Jenže my jsme o těchto dluzích nevěděli i v notářském zapisu o nich není žádná zmíňka.Proto se ptáme jestli není na tyto dluhy nějaká úleva.Mysleli jsme si že jestli měl tchán nějaké dluhy že se to projeví notářským zápisem.Notář měl veškeré informace o tom že tchán byl jak zaměstnanec tak i podnikatel.Tchýně je navic těžce nemocná a pobírá plný invalidní důchod.Prosím Vás tímto o radu.Začínáme být zoufalí.Předem děkuji za jakoukoliv radu či odpověď.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »