dodatek k pracovní smlouvě - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Pracovní smlouvy a dohody

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Dohoda o změně pracovní smlouvy v době nescopnosti

Kamila Secká, 01.12.2008 15:24:17

Dobrý den,
chci se zeptat 28.3.2008 jsem utrpěla pracovní úraz a zaměstnavatel mi dal v době neschopnosti podepsat dohodu o změně pracovní smlouvy o které tvrdil, že je jen formalitou a já ji podepsala a nevšimla si, že je jen do 20.12.2008 a je na dobu určitou.Ještě stále jsem v neschopnosti.Je tato smlouva platná,navíc je na ní uvedeno chybně trvalé bydliště, a kdo mi v případě, že budu nadále nemocná bude platit nemocenskou a kdy mi má jí proplatit dovolenou a odškodnění za pracovní úraz, navíc pokud mi zůstanou trvalé následky, jak postupovat díky za odpověd Secká

Re: Dohoda o změně pracovní smlouvy v době nescopnosti

Karel Dlouhý, 01.12.2008 22:29:37

Každý si má přečíst to, co podepisuje.

Smlouva je platná (chybné uvedení trvalého bydliště není podstatné). Nemocenskou Vám bude nadále platit stát a vyplácet zaměstnavatel i po 20. 12. 2008.
Dovolenou by Vám měl proplatit po 20. 12. 2008.
Na odškodnění za pracovní úraz nemá skončení pracovního poměru vliv.

dodatek k pracovní smlouvě

Petra Růžičková, 31.07.2008 10:43:23

Dobrý den,

má zaměstnavatel právo na dodatek k pracovní smlouvě ve znění: změna výkonu práce - firma, adresa do ukončení nájemní smlouvy ?

Jedná se o ukončení nájemní smlouvy asi za 2 roky. Je to ta, že by potom nemusel vyplatit odstupné pokud nebudu souhlasit s novým místem pracoviště?

Musím dodatek podepsat?

Děkuji za odpověď.

Re: dodatek k pracovní smlouvě

Mgr. Oldřich Topka, 06.08.2008 12:43:14

Dobrý den, pokud by se zaměstnavatel stěhoval a nemohl by Vám nadále přidělovat práci v místě, které bylo sjednáno, pak se na tom buď dohodnete anebo půjde o překážku na jeho straně a může Vám dát výpověď. V tom případě vzniká nárok na 3-násobné odstupné.
Dodatek je změnou smlouvy, kterou musí dobrovolně odsouhlasit její účastníci. Takže dodatek podepisovat nemusíte.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »