Dluhy - fórum

Kategorie: Občanské právo / Závazkové právo

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Podvod u půjčky

Petra Bea, 20.04.2012 22:01:24

Dobrý den matka v si domění že jde jen o pomoc půjčila peníze pro známou která Pracovala u providentu a tudiž si od tama nemohla pujčit.Bohužel známou z providentu vyhodili jelikož takhle podvedla více lidí a přestala pujčky platit. Ted má matka docela problémy s placením. Existuje nějaká možnost jak problém řešit nebo prostě matka musí pujčku splatit? (jedná se o cca 40 tisíc z toho 10 už je splaceno)

Nemám žádné stížnosti ohledně dluhu.

Alan Mikeev, 08.04.2012 18:01:25

Dobry den.
Pomocte prosim najit nejakou formu...ohledně toho že nemam žádné stížnosti ohledně dlužne častky...
Pujčil jsem penize..ale nechci je vymahat...chci aby muj dlužnik měl u sebe papir,ktery potvrzuje že po něm už nepožaduji vraceni peněz...
Aby bylo uvedeny že ta častka byla vracena...
Prosim nasměrujte mě na podobny dokument...
Pokud to nebude komplikovane..
Dekuji předem.

Exekuce a jeji ukonceni

Magdalena Feitova, 04.01.2012 12:57:04

dobry den, vlastni hlouposti mam exekuci (na plat, na ucet, na dum). Z platu mi byla strzena prvni cast. Nasledne jsem se domluvila s veritelem, ze exekuci ukonci, nebot jeho pohledavka je touto castkou jiz pokryta. Navrh na ukonceni byl jeho pravnikem odeslan k exekutorovi. Za jak dlouho muzu ocekavat, ze bude exekucni prikaz ukoncen? Exekutorska kancelar tvrdi, ze to bude mozne az po prevedeni deponovane castky na jejich ucet, coz se stane az po narizeni soudem. U soudu vsak ale zadna "zaloba" ani pokyn neni, na to jsem se informovala. Mam moznost ja nejak urychlit tento proces?

Re: Exekuce a jeji ukonceni

Jan Marek, 25.03.2012 18:59:34

Dobrý den, pošlete mi na sebe do emailu tel. kontakt a já Vám zavolám a společně probereme cestu jak z problémů ven.

Email: insolvence.marek@seznam.cz
Tel: 601 375 299

exekuce

Radka Drábková, 15.08.2011 11:43:54

Dobrý den.Moje sestra je samoživitelka, bydlící po podnájmech a za pár let si nabrala spoustu půjček,které už nezvládá splácet a byla jí dána exekuce na plat.Ale nebydlí na adrese,která byla ve smlouvách uvedena,trvalý pobyt má na úřadě,v současném bydlišti nemá nic na své jméno.Má exekutor možnost zjistit,kde bydlí? A kolik jí musí po stržení exekuce zůstat,když má v péči jednu dceru?

Re: exekuce

Jan Marek, 25.03.2012 19:01:16

Dobrý den, pošlete mi na sebe do emailu tel. kontakt a já Vám zavolám a společně probereme cestu jak z problémů ven. Pomádám lidem s oddlužením přes advokátní kancelář.

promlceci lhuta

Mirek81, 14.03.2011 09:05:44

Je pravdou, ze promlceci doba pro dluhy od mobilniho operatora je 3 roky. Dluzil jsem pred 12 lety asi 5000, dali to vymahaci agenture, ta jim to vratila zpet a ted to po me opet chce t-mobile. Zadny soudni navrh nebyl,maji legalni cestu to ze me vymoci?Nabizim jim splatky v mensi vyssi,ale chteji z 5000 , 43000 coz se mi vubec nelibi

Re: promlceci lhuta

Milan Zeman, 15.03.2011 07:54:12

Nezdá se mi, že by po Vás chtěli z ničeho nic částku o 38.000,- Kč vyšší. Soud totiž mohl proběhnout i bez Vás, pokud jste se například dlouhodobě nezdržoval na adrese trvalého pobytu. Pokuste se zjistit, jak je odůvodněn nárok na navýšenou částku. Za normálních okolností by byl dluh samozřejmě promlčen.

chybna cisla exekuce

Kamil1975, 13.03.2011 13:13:20

Na seznamu exekuci na www.ceecr.cz jsem si vyhledal exekuci na sebe s penezitym plnenim a prislusenstvim na 34.000 z pravomocnym rozhodnutim z minuleho tydne. Kdyz jsem kontaktoval exekucni kancelar uz byla castka jina, cca jednou tolik a ze v tom nejsou prislusenstvi a odmena exekutorovi. Je to pry jen jistina. Maji pravdu nebo po me zadaji vice nez opravdu maji narok?
dekuji

Re: chybna cisla exekuce

Milan Zeman, 15.03.2011 07:56:03

Bez konkrétního exekučního příkazu nelze na Vaši otázku odpovědět.

Re: chybna cisla exekuce

Jan Marek, 25.03.2012 19:03:44

Dobrý den, pošlete mi na sebe do emailu tel. kontakt a já Vám zavolám a společně probereme cestu jak z problémů ven. Pomádám lidem s oddlužením přes advokátní kancelář.

exekucni rizeno ukonceno vymozenim

Kamil1975, 28.02.2011 12:10:25

Zjistil jsem, ze na me v roce 2005 byl podan navrh na exekucni rizeni a v roce 2006 bylo ukonceno vymozenim, jak mi dnes exekutor sdelil. Nejsem si vedom o tom, ze bych neco platil, jak je to mozne?

Re: exekucni rizeno ukonceno vymozenim

Milan Zeman, 28.02.2011 16:56:22

Nevím, jak je to možné, ovšem pokud máte od exekutora písemné stanovisko, navrhněte soudu zastavení exekuce.

exekucni kancelar

Kamil1975, 21.02.2011 17:01:49

Pred 6 lety jsem jel metrem nacerno,pokutu nezaplatil a minuly rok jsem se spojil s DP Praha, abych dluh uhradil. Bylo mi sdeleno, abych se spojil s exekucni kancelari v Praze,coz jsem udelal[na nekolikaty pokus]. Chtel jsem dluh uhradit,ale bylo mi sdeleno, ze soud jeste nerozhodl o exekuci a mam pry zaplatit DP Praha. Byl jsem u soudu,tam o nicem nevi a ja nevim jak mam v tuto chvili postupovat,aby mi nekdo nezaklepal na dvere.Poradite?

Re: exekucni kancelar

Milan Zeman, 22.02.2011 08:07:08

Můžete dluh splnit uložením do soudní úschovy, ovšem tím nevyloučíte nařízení exekuce. Dosáhnete pouze zastavení nárůstu úroků z prodlení. Máte v ruce rozsudek nebo soudní řízení dosud běží?

Kamil1975, 22.02.2011 20:02:23

Rozsudek v ruce nemam, na soude jsem byl a tam o zadnem navrhu jak mi bylo receno exekucni kancelari nevi.

Milan Zeman, 23.02.2011 08:10:37

Takže exekuční řízení dosud nebylo zahájeno? V tom případě splňte dluh do úřední úschovy a exekuci tak zabráníte.

Kamil1975, 25.02.2011 13:05:43

soudem jiz byli povereni, ale nedoslo k pravomocnemu rozhodnuti. jak dlouho asi trva nez dojde k pravomocnemu rozhodnuti? jejich kancelar jsem kontaktoval nekolikrat, ale bezuspesne

Milan Zeman, 25.02.2011 14:08:47

Pokud již byl soudem pověřen exekutor, obraťte se ohledně úhrady částky přímo na něj.

exekuce, vybavení bytu majetkem pronajímatele

Kamil1975, 19.02.2011 22:25:21

Dobrý den, bydlím v nájemním bytě jehož součástí je veškeré vybavení (postel, sedačka, nábytek, TV). Na byt mám podepsanou nájemní smlouvu, kde je uvedeno že cena nájemného je vč. vybavení a v příloze je specifikováno o jaké vybavení se jedná. Má exekutor právo toto zabavit i když mu předložím originál nájemní smlouvy. Musí být smlouva notářsky ověřena? Děkuji

Re: exekuce, vybavení bytu majetkem pronajímatele

Milan Zeman, 21.02.2011 14:45:30

Pokud do bytu přijde exekutor, bude na Vás, abyste uplatnil námitky vyloučení věcí ze soupisu. Pokud budou věci stejně sepsány, bude na majiteli věcí, aby podal vylučovací žalobu. Smlouva nemusí být notářsky ověřena.

12 let stary dluh

Kamil1975, 18.02.2011 22:39:02

Je mozne, aby na me byla uvalena exekuce na 12 let stary dluh?

Re: 12 let stary dluh

Milan Zeman, 19.02.2011 13:02:34

Samozřejmě, nelze nařídit exekuci bez vykonatelného exekučního titulu.

promlceci lhuta

Petr74, 17.02.2011 14:56:38

jaka je promlceci doba pro dluhy a jake jsou k tomu podminky?dekuji

Re: promlceci lhuta

Milan Zeman, 18.02.2011 08:04:53

Obecná promlčení lhůta činí tři roky. Promlčecí doba pro každou splátku běží zvlášť. Promlčecí doba neběží po dobu soudního řízení vedeného k vymožení práva. Při soudním řízení stačí namítnout promlčení při řízení v prvním stupni.

dluh z roku 1996

Petr74, 17.02.2011 09:22:36

V roce 1996 jsem nezaplatil za mobilni sluzby Eurotelu a byla mi zrusena smlouva. V prvnim roce mi chodili upominky na ktere jsem z mladicke nerozvaznosti neodpovidal. Doposud mi neprislo od soudu k predmetne pohledavce nic. Je tato pohledavka po 14 letech promlcena?

Re: dluh z roku 1996

Milan Zeman, 17.02.2011 10:44:26

Ano.

Podvodne jednani

David KUHEJDA, 18.08.2009 23:37:54

Dobrý večer.Byl bych velice vděčný za každou rozumnou radu nebo pomoc.
Jedná se toliko o velmi nepříjemnou věc,která velmi neprijemnym a myslím nezaslouženým způsobem komplikuje život mladé ženy.
Vzala si úvěr v bance 300 000kč a s úroky má splácet dobrých 500 000Kč, přičemž měsíční splátka činí 8000Kč.
Její bývalý přítel totiž potřeboval splatit své předchozí dluhy k čemuž zneužil důveru zamilované dívky a oněch 300 000Kč.
On se totiž nemá k tomu,aby jí peníze splácel a klidně si žije dál po svém.
Myslíte,že má smysl na něj podat trestní oznámení?
Lze dokázat,že jednal s úmyslem ji peníze nevrátit?
Jakou šanci má vyhrát případný spor u Občansko právního
soudu?
Předem děkuji.

dluh matky

zuzana kourilova, 23.02.2009 00:33:00

dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat, co mam dělat, když jsem si pro svou matku vzala pred 2 roky pujcku na me jmeno. s tim, ze matka bude pravidelne splacet v pujcce je uvedena, jako rucitelka, matka dluhy nesplaci a dnes mi prisla exekuce, nevim, co mam delat, matka rika, ze pujcku vezme na sebe a ja uz v tom figurovat nebude, mysli si, ze kdyz jsem studentka a ona je rucitelka, tak to pujde..ja mam o tom pochyby a navic ji neverim..co bych mela podle Vas delat v tehle situaci?

Re: dluh matky

Čaroděj Merlin, 24.08.2011 15:24:53

Jestli si opravdu klasická studentka a nemáš žádný majetek,nemůže ti exekutor nic sebrat.To podle zákona,kde nic není ani ZMRD nebere.Pokud,ale máš příjem a majetek jak odhaduji,(proč by ses jinak bála?)je spíše s podivem,proč nepomůžeš své matce aby se z finančních těžkostí dostala.Ať je tvá matka jakákoli,(nevím)máš ji líbat pr…,za to že dnes ještě dejcháš a dokonce můžeš studovat.Já být tvůj bratr a mít tě po ruce,mlátím tě 3x denně,to aby si se vzpamatovala,pro tvé dobro.Pak to tady v ČR tak vypadá,když ani rodina nedrží spolu.Naprav se!

exekuce a pohledávky

Jiří Voleník, 22.02.2009 15:22:23

Dobrý den.
V současné době mám několik exekucí a pohledávek.Chtěl bych se zeptat nebo požádat o radu,zda je možné nějakou cestou tyto závazky sjednotit a splácet měsíčně konkrétní částku.Děkuji

penále z prodlení při úmrtí dlužníka

Monika Vyrubalíková, 21.01.2009 19:54:59

Dobrý den,
zemřel mi otec a zanechal po sobě dluhy na nájemném. Dědické řízení zatím neproběhlo a bytové družstvo stále napočítává další penále z prodlení i po jeho smrti.
Mají na to právo? Podle kterého zákona?

Executor hrozi trestnim stihanim pro nizke splatky - ma na to pravo?

Lubos, 08.01.2009 04:41:31

Jsem nekolik let v zahranici, mam execuci na pujcku. Splacim dle svych moznosti na ucet vymahaci spolecnosti (20000 za poslednich 24 mesicu). Kontaktoval mne exekutor zada o splatky nad me moznosti (10000/mes)s pohruzkou trestniho stihani, cituji:
"Jde o to, aby na vás oprávněná strana nemusela podávat trestní oznámení a nechat Vás předat ke stíhání v ČR." konec citatu.
O: Ma tato pohruzka nejaky pravni podklad? Podotykam, ze se neskryvam, sve zavazky chci splatit (a dle svych moznosti splacim) sdeluji svou zahranicni adresu vcetne emailu a telefonu (nemam trvale bydliste v CR od 2005 - odevzdal jsem OP a mam jen pas) a do CR jezdim (ucastnil jsem se i soudu tykajiciho se jineho dluhu - stani bylo odroceno z prvniho terminu kdy jsem se nemohl ucastnit na termin,kdy jsem mohl prijet). Soudniho jednani tykajiciho se teto pujcky jsem se nezucastnil, protoze soud zaslal korenspondenci na me byvale bydliste trebaze jiz bylo v te dobe neplatne a veritel mel moji zahranicni adresu. Dekuji

půjčka

Karel Ježek, 26.12.2008 22:34:29

Dobrý den,můj dotaz se týká půjčky kolegovi. V Lednu 2OO7 jsem zapůjčil kolegovi z práce částku: 100.000 kč na nutné výdaje, které mi neudal. Naše dohoda zněla tak, že mi podepíše zapůjčení peněz a po příjezdu ze zahraniční mise mi vše vrátí s tím, že bude platit měsíční splátky po dobu půjčky. Po příjezdu ovšem peníze nevrátil a splácení splátek se vyhýbá, Do dnešního dne tato částka přesahuje 120.000 kč. Zdělil jsem mu, že pokud tuto částku nevyrovná, tak to předám k šetření vojenské policii. Můžete mi poradit, jak se mám zachovat. Děkuji

Re: půjčka

Lubomír Balga, 27.12.2008 10:54:28

Dobrý den,zásadní otázkou nyní je, zda-li tato půjčená částka byla ošetřena nějakým dokladem? Protože i při případném zahájení trestního stíhání vůči Vašemu kolegovi pro důvodné podezření tr.činu podvodu bude potřeba nějakého hmatatelného důkazu,nejlépe v písemné podobě.

DLUHY MATKY

SIMONA VOZINKOVA, 18.12.2008 23:41:01

PROSÍM VÁS MOJE MATKA SI PŘED SMRTÍ NADĚLALA SPOUSTY DLUHŮA JÁ JSEM JE PO NÍ ZDĚDIL JAKÁ JE PROMLČECÍ DOBA TĚCHTO DLUHŮ KDYŘ SE MĚ NĚKTEŘÍ VĚŘITELÉ NEOZÝVAJÍ JESTLY VŮBEC NĚJAKÁ JE ? DĚKUJI ZA ODPOVĚD

Neplacení půjčky

Step, 17.12.2008 16:26:31

Dobrý den. Půjčila jsem během minulého roku několikrát svému příteli, dnes už bývalému, peníze. Celkem to teď dělá 52000,-. Zhruba před rokem jsme sepsali něco jako smlouvu-jen papír kdo komu kolik dluží a do kdy to splatit. Datum splatnosti bylo na 28.2.2008. Z peněz jsem dostala nazpátek zhruba 2000,- Myslíte, že jen s takovou smlouvou uspěju při žalobě? On mi několikrát řekl, že pokud s tím někam půjdu, celý dluh zapře. Na mobil jsem si raději natočila, jak mi toto říká. Nabídla jsem mu splátky. Tvrdí sice, že s nima souhlasí, ale stále se mi vyhybá, nechodí na dohodlé schůzky, telefony mi bere téměř už jen jeho nynější přítelkyně s tim, ať vydržim, ať počkám. To už dělám ale skoro rok. Mam tedy podat žalobu s tim, co mám. Nebo raději z něj dolovat podepsání smlouvy o uznání dluhu a splátkovém kalendáři?

dluh a úroky z prodlení

Jana Tarabášová, 19.11.2008 15:39:48

V roce 2000 jsem z finančních důvodů zrušila životní pojištění a v r.2002 mi přišla upmínka o dlužné pojistné ve výši 1653,- Kč.V roce 2003 jsem z tohoto dluhu uhradila 700,- Kč a od té doby se mi nikdo neozval. V listopadu 2008 mi přišel dopis od firmy vymáhající dluhy o zbytek dlužné částky ve výši 953,- Kč a úroky z prodlení ve výši 837,50 Kč.Nedošlo již k promlčení pohledávky?Jsem povinna v případě zaplacení dlužné částky platit i úroky z prodlení?Děkuji předem za odpověď.

Re: dluh a úroky z prodlení

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 19.11.2008 15:54:56

Dobrý den,
abych mohla zhodnotit případné promlčení, musela bych znát obsah pojistné smlouvy a způsob skončení smluvního vztahu. Jestliže však pohledávka promlčena není, jste samozřejmě povinna uhradit i úroky z prodlení a pokud by se dostala věc k soudu, tak i náklady řízení, které jsou v řádech tisíců.

splátkový kalendář

Jana Pavlíčková, 16.11.2008 17:17:48

dobrý den, chtěla bych se zeptat,real. makléř zpronevěřil peníze na odkoupení bytu, byl odsouzen soudem trestem zpronevěry podmínkou na 3roky, ted mi nabízí splátkový kalendář a svůj závazek uhradit.Musí být tento kalendář sepsán u notáře nebo stačí podpisy úředně ověřit?Co když splátky nebude posílat?Nemůže to jen protahovat a docílit promlčení? děkuji Jana

Re: splátkový kalendář

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 18.11.2008 11:01:10

Dobrý den,
dohodu o splátkách vč. tzv. ujednání o ztrátě výhody splátek doporučuji sepsat u notáře notářským zápisem se současným sjednáním přímé vykonatelnosti.

dluhy mého otce

lenka lenka , 30.09.2008 19:27:16

dobrý večer,
chtěla bych se zeptat jak je to v případě ,když můj otec rozvedený s mou matkou,žije s družkou více méně na hranici životního minima a jeho dluhy u různých firem neutěšeně rostou!!nyní jsme i s dvěma bratry byli soudem obesláni kvůli tzv.otcovu opatrovnictví!!Co to pro nás znamená??A co se stane v případě,že by otec zemřel a zanechal po sobě jen dluhy?bedeme muset tyto dluhy splatit???děkuji Holubová

Re: dluhy mého otce

Petr Petr, 30.09.2008 19:37:17

Otec jako svéprávný člověk si za své dluhy zodpovídá jen sám. V případě smrti pak postačí když odmítnete dědictví.

Dluh

Jana Soukupová, 25.09.2008 20:01:51

Dobrý den, bývalý přítel byl v tíživé finanční situaci a žádal mě o peníze formou spotřebitelského úvěru s tím, že peníze vrátí. Neudělali jsme spolu žádnou smlouvu o půjčce. Jeho finanční situace stále není dobrá a proto mi nesplácí. Je za těchto okolností šance nějak peníze od něho právní cestou získat? Úvěr se bude splácet ještě 4 roky a zda je v tomto případě nějaká promlčecí lhůta z jeho strany. Děkuji za odpověď.

Exekuce

Iveta, 16.09.2008 08:49:40

Dobrý den, rodiče mého přítele mají finanční problém se svou švagrovou.
Jde o to, že sestra jeho tatínka si ho vzala za ručitele při koupi domu. Jenže ona neplatila, tak se peníze čili dluh přesunul na otce. Zaplatil hodně peněz aby to splatil.Po roce se zjistilo, že ještě nějakých 30tisíc chybí a protože to ta pani neplatila, tak mu rovnou s platu strhli peníze, ani mu to nikdo neřekl.čekal na výplatu a pak až po 14dnech se v bance dozvěděl, že mu na něj byla udělena exekuce.
Ona sestra má 4děti, pracuje načerno, její manžel normálně pracuje. Přesto kdykoli něco budou dlužit,tatínek jako ručitel to odnese?Jde se proti tomu nějak právní cestou ohradit?
Je to jeho vlastní sestra, ale dluží mu už skoro 300tisíc a nemá v úmyslu je splatit.

Děkuji moc...

Re: Exekuce

Mgr. Oldřich Topka, 16.09.2008 11:24:10

Dobrý den, ručení se vtahuje k nějakému konkrétnímu dluhu, není to tedy o tom, že se zaručil za veškeré její dluhy, ale jen za ten, kde vystupuje jako ručitel. Peníze, které za ní zaplatil si však po ní musí vymáhat sám, třeba návrhem na vydání platebního rozkazu. Paní totiž nepřestala být dlužníkem, jen namísto tomu, kdo ji půjčil, dluží svému ručiteli. Pokud jde o opakované splátky, pak je ovšem stále i dlužníkem úvěrového věřitele a ručitelé stále ručí za její platební neschopnost.

mimo soudní vyrovnání

Alena Adamcová, 25.08.2008 17:47:02

Chtěla jsem se zeptat když se se mnou někdo soudí a dojde to tak daleko až k soudu , ale my se potom s právníkem dohodneme o mimosoudní cestu kdo potom platí právního zástupce já jako žalovaná a nebo žalobkyně.
Děkuji za odpověď Adamcová.

Re: mimo soudní vyrovnání

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 26.08.2008 15:43:00

Dobrý den,
náklady svého právního zástupce si samozřejmě nese každá strana ze svého. Jestliže je pak taková strana ve sporu úspěšná a potistrana musí uhradit náklady řízení, je možné se s právním zástupcem dohodnout na započtení již uhrazených nákladů. V případě uzavření smíru však obvykle není o nákladech řízení rozhodováno a každá ze stran si nese své náklady.

manželovy dluhy-hrozí mi exekuce?

Jana Kalhousová, 07.08.2008 20:52:36

Dobrý den.Před dvěma lety jsem soudní cestou vymohla zúžení SJM až na věci tvořící obvyklé vybavení domácnosti pro manželovy dluhy z podnikání. Přes veškerou moji snahu donutit ho dostávat svým závazkům se jeho dluhy nejenže netenčí, nýbrž stále narůstají. Jsme v rozvodovém řízení, manžel se odstěhoval, ale trvalé bydliště má stále na mojí adrese. Může se stát, že nás (tedy mě a našeho syna) navšíví exekutor? Může se snad i stát, že zablokují můj bankovní účet? Můžu teď udělat nějaké kroky, abych tomu předešla nebo zabránila? Děkuji za odpověď.

Re: manželovy dluhy-hrozí mi exekuce?

Mgr. Oldřich Topka, 22.08.2008 14:24:21

Dobrý den, exekutor Vás navštívit může. Ale Vy máte v ruce dostatečný podklad o zúžení SJM, a i kdyby Vám zabavil nějaké věci (popř. obstavil účet), pak můžete podat žalobu o vyloučení věcí z exekuční podstaty, protože nepatří dlužníkovi. Ale žádnou zásadní prevenci v této věci neuplatníte. Předem tohle ovlivnit nemůžete.

Problém je ovšem v tom, že o takovém zúžení SJM by musel věřitel vědět. A v mnoha případech mu to samozřejmě nikdo nesdělí, takže odvolávání se na zúžení SJM je pak vůči němu neúčinné. A to pak může být důvodem pro exekuci i toho majetku, který po zúžení SJM připadl jen jednomu z manželů.

exekuce

Jaroslav Novák, 06.08.2008 10:09:49

Dobrý den.Dostal jsem exekuční příkaz.pohledávka 1.470,-Kč s příslušenstvím:úrok z prodlení 7% ročně od 19.1.2006 do zaplacení,náklady předcházejícího řízení 8.454,-Kč,náklady oprávněného 4.284,-Kč,předběžně stanovéné náklady exekuce 8.O92,50Kč.Což je dohromady skoro 23.000,-.Takže nárůst, jestli ještě z toho šoku umím počítat ,je 1500%.Zdá se mi to dost přemrštěné.Vím že za chyby se má platit ,ale tolik?

Re: exekuce

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.08.2008 10:14:14

Dobrý den,
náklady řízení a to jak řízení nalézacího tak exekuční náklady stanoví vyhláška a oprávněný si je nevymyslel. Proto jste obvykle vždy před soudním řízením upozorňován věřitelem, že nezaplatíte-li, bude Vás to stát mnohem více právě o tyto náklady řízení.
Je mi líto, ale tak to je a je to zcela v pořádku.

Dluhy

Vaclav Fryc, 30.07.2008 18:50:52

Mám dluhy, které jsou výlučně moje. Podruhé jsem se oženil s občankou Slovenské republiky, která dostala darem nemovitost již za trvání našeho manželství. Mohou mí věřitelé zahrnout do exekuce i tuto její nemovitost? Rovněž se ptám zda-li by zdědila mé dluhy kdybych zemřel.

Re: Dluhy

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 06.08.2008 09:32:00

Dobrý den,
ne, do exekuce pro Vaše dluhy nemůže být zahrnuta její nemovitost. Pokud by k tomu došlo, ať se brání u soudu žalobou na vyloučení nemovitosti z exekuce.
Pozůstalí dědí dluhy do výše nabytého dědictví.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »