Dohoda o rozvázání pracovního poměru - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď dohodou

Martin Kuba, 11.08.2008 14:07:57

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je to s vypovědí dohodou kterou jsem podal dne 29.7. a dodnes jsem se ještě nedověděl jestli byla přijata a nebo ne. Chtěl bych se zeptat dokdy se musí zaměstnavatel rozhodnout. A nebo jak to mám dále řešit. Prosím o zaslání odpovědi na Platini@volny.cz. Předem děkuji za odpověď

Re: výpověď dohodou

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 11.08.2008 14:15:46

Dobrý den,
zaměstnavatel nemá žádnou lhůtu v níž by se musel rozhodnout, zda Vaši nabídku na skončení PP dohodou přijme nebo ne. Reagovat také nemusí nikdy - k tomu jej přimět nemůžete.

ukončení pracovního poměru-dohoda

renáta rosecká, 11.08.2008 12:34:36

Dobrý den, potřebuji se dozvědět mám-li nárok na výpověď dohodou, z důvodu stěhování do jiného města a co je k tomu potřeba? Stěhuji se k mamince a chtěla bych ukončit prac. poměr ke dni 31.8.2008. Ve firmě jsem zaměstnanec od roku 2006. Děkuji za odpověď k mému dotazu a přeji pěkný den.

Re: ukončení pracovního poměru-dohoda

Petra Renotiereova, 11.08.2008 13:03:03

Dobry den, potrebuji se dozvedet, jak je to v pripade, kdyz bych chtela ukoncit pracovni pomer treba k 31.08.2008,ktery je sjednan na dobu neurcitou, z duvodu stehovani!(300km a vice-zahranici. Dekuji Vam za odpoved. Preji hezky den.

Re: ukončení pracovního poměru-dohoda

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 11.08.2008 13:05:21

Dobrý den,
v tomto případě byste musela ukončit pracovní poměr dohodou s tím, že zaměstnavatel s tímto datem skončení musí souhlasit. Nebude-li s tímto souhlasit, musíte podat výpověď a vyčkat dvouměsíční výpovědní dobu - tedy pracovní poměr by Vám skončil 31.10.
Vaše důvody pro skončení prac.poměru zaměstnavatele vůbec nemusí zajímat.

Dohoda o rozvázání pracovního poměru

Kamila Šišáková, 30.07.2008 17:14:33

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda je dohoda o rozvázání pracovního poměru platná, když jsem ji podepsala s dovětkem: "Podepslala pod nátlakem". Popřípadě či mám sepsat dohodu o zrušení. Firma mi hned napsala formou SMS že je to neplatné a že mám druhý den přijít do zaměstnání. Byla jsem pod tlakem a drželi mě tam dá se říct násilím, abych podepsala. Neumožnili mi si vzít dohodu domů abych se poradila. Nepřistoupila jsem na to, protože požaduji odstupné. Psychicky jsem na tom špatně a následující den od podepsání jsem v neschopnosti a beru léky na uklidnění. Nedovedu si dále pracovat v této firmě pod takovým tlakem a jednáním se mnou. Děkuji za odpověď.

Re: Dohoda o rozvázání pracovního poměru

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 10:07:33

Dobrý den, takový dovětek neplatnost nezpůsobí. Spíše by se jednalo o to, že z Vaší strany nebyla dohoda podepsána svobodně. Pak by jste mohla adresovat zaměstnavateli odstoupení od této dohody, protože byla uzavřena v tísni. Pokud by však nedošlo k mimosoudnímu urovnání situace, musel by o neplatnosti dohody rozhodnout soud.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »