Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
dne 10.3. 2008 jsem uzavřela pracovní poměr na dobu určitou, v květnu jsem zjistila, že jsem těhotná. Oznámila jsem to zaměstnateli ještě ve zkušební době, ale nepropustili mě. V červnu jsem začala mít zdravotní problémy a jsem od té doby na nemocenské.Dnes mi zaměstnavatel poslal dohodu o skončení pracovního poměru.
Chtěla bych se zeptat, zda to mám podepsat, zda se na mě opravdu vztahuje ochranná lhůta a bude mi zaměstnavatel dál vyplácet nemocenskou a následně mateřskou?
Děkuji za brzskou odpověď.
Dobrý den, dohoda je dvoustranný právní úkon. K tomu, aby byl platný ho tedy musí odsouhlasit obě strany. Pokud dohodu nepodepíšete, platná nebude. Povinnost ji podepsat nemáte. Pokud ji však podepíšete, poběží Vám 6-měsíční ochranná lhůta pro nároky na nemocenskou. Takže nemocenské dávky Vám poběží. Nárok na PPM budete mít, pokud bude neschopnost nebo ochranná lhůta trvat do 6 týdne před porodem (tedy do nástupu na mateřskou dovolenou).
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com