Nárok na dovolenou za dobu mateřské dovolené - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Dovolená

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Narok na dovolenou po materske

Martina Dosalova, 12.07.2009 23:48:29

Dobry den,
chtela bych se zeptat: dne 9.2. jsem nastoupila na materskou dovolenou (pred tim jsem byla na nemocenske z duvodu rizikoveho tehotenstvi). Nevycerpana dovolena za rok 2008 mi jiz byla proplacena a po ukonceni materske v srpnu bych chtela cerpat dovolenou za rok 2009. Dle smlouvy mam narok na rok 25 dni, na kolik dni budu mit narok letos? O rodicovskou mam zazadat az po ukonceni dovolene? Musim nekde (CSSZ/VZP) oznamovat, ze po ukonceni materske budu cerpat dovolenou?
Dekuji.

Nárok na dovolenou za dobu mateřské dovolené

Lada Kupcikova, 30.07.2008 13:05:21

Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem zda a v jaké výši mám nárok na dovolenou za dobu čerpání mateřské dovolené?
Dne 17.3.2008 mi byl ukončen pracovní poměr dohodou.Ode dne 12.3.2008 jsem v pracovní neschopnosti v ochrané lhůtě(rizikové těhotenství), neschopnost je mi vyplácena původním zaměstnavatelem.
V září r.2008 nastupuji na mateřskou dovolenou,kterou budu požadovat po původním zaměstnavateli.Mohu původního zaměstnavatele před skončením mateřské dovolené požádat o nárok na dovolenou za dobu mateřské dovolené, i když mi byl u něj ukončen pracovní poměr?Bude mi počet dnů dovolené krácen za dobu pracovní neschopnosti?Velmi děkuji za odpověď.

Re: Nárok na dovolenou za dobu mateřské dovolené

Mgr. Oldřich Topka, 06.08.2008 15:47:47

Dobrý den, píšete, že Váš PP skončil. Takže nárok na nevyčerpanou dovolenou Vám měl být při skončení PP proplacen. V tuto dobu tedy nejste fakticky zaměstnaná, takže budete těžko žádat zaměstnavatele o dovolenou, když žádného zaměstnavatele nemáte. Vám za dobu MD žádný nárok na dovolenou tedy vůbec nevznikne, není kde.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »