Kategorie: Pracovní právo / Dovolená
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobry den,
chtela bych se zeptat: dne 9.2. jsem nastoupila na materskou dovolenou (pred tim jsem byla na nemocenske z duvodu rizikoveho tehotenstvi). Nevycerpana dovolena za rok 2008 mi jiz byla proplacena a po ukonceni materske v srpnu bych chtela cerpat dovolenou za rok 2009. Dle smlouvy mam narok na rok 25 dni, na kolik dni budu mit narok letos? O rodicovskou mam zazadat az po ukonceni dovolene? Musim nekde (CSSZ/VZP) oznamovat, ze po ukonceni materske budu cerpat dovolenou?
Dekuji.
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem zda a v jaké výši mám nárok na dovolenou za dobu čerpání mateřské dovolené?
Dne 17.3.2008 mi byl ukončen pracovní poměr dohodou.Ode dne 12.3.2008 jsem v pracovní neschopnosti v ochrané lhůtě(rizikové těhotenství), neschopnost je mi vyplácena původním zaměstnavatelem.
V září r.2008 nastupuji na mateřskou dovolenou,kterou budu požadovat po původním zaměstnavateli.Mohu původního zaměstnavatele před skončením mateřské dovolené požádat o nárok na dovolenou za dobu mateřské dovolené, i když mi byl u něj ukončen pracovní poměr?Bude mi počet dnů dovolené krácen za dobu pracovní neschopnosti?Velmi děkuji za odpověď.
Dobrý den, píšete, že Váš PP skončil. Takže nárok na nevyčerpanou dovolenou Vám měl být při skončení PP proplacen. V tuto dobu tedy nejste fakticky zaměstnaná, takže budete těžko žádat zaměstnavatele o dovolenou, když žádného zaměstnavatele nemáte. Vám za dobu MD žádný nárok na dovolenou tedy vůbec nevznikne, není kde.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com