Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,poraďte,prosím: v r.2004 jsme spolu s manželem uzavřeli smlouvy na zboží od firmy ZEPTER.Pak manžel přišel o zaměstnání a my se dostali do fin.problémů.V r.2006 jsme se rozvedli.Bohužel jsem na smlouvy úplně zapomněla.V 06/2007 mi přišel platební rozkaz na zaplacení zbývající částky+soud.nákl.Půjčila jsem si tedy od rodiny a prodala čast majetku,abych zaplatila dlužnou částku za zboží a zároveň požádala o prominutí soud.popl.Nyní jsem dostala od práv.zást.firmy dohodu o splátkách,dle kterých bych měla platit 18 měs.1500Kč měsíčně.Protože se však objevily další dluhy,které musím splácet za svého exmanžela(já o nich neměla ani tušení) a již teď mi hrozí exekuce,navrhla jsem splátky 500,-Kč/měs.Právní zástupce toto však odmítnul a sdělil mi,že pokud dohodu o splátkách nepodepíšu,veškerá jednání o dohodě budou ukončena.Co se stane,když teď pod nátlakem dohodu podepíšu a pak nebodu moci platit.V bytě mám už jen základní věci pro sebe a syna,vypůjčenou TV a obývací stěnu.Děkuji
Dobrý den,
jejich nabídku osobně považuji za velmi solidní. Jestliže však na tyto splátky nepřistoupíte nebo přestanete platit, bude zcela jistě následovat exekuce, která může postihnout Vaše bankovní účty, Vaše příjmy (mzdu a ostatní), Váš majetek vč. nemovitostí atd.
Děkuji za opravdu rychlou odpověd. Můžete mi ještě, prosím, sdělit Váš názor:
1. má nějaký smysl,když do dohody uvedu, že jsem ji podepsala pod nátlakem?
2. v případě, že budu mít zablokovaný účet a exekuci na mzdu, může být exekučně zrušeno životní pojištění, stavební spoření moje, příp.synovo?
3. v případě, že opravdu nebudu schopna v budoucnu platit stanovené částky, mohu požádat o jejich snížení nebo záležitost hned převezme exekutor?
4. je stanovená nějaká min.výše dluhů pro insolvenční řízení?
Děkuji
ad 1) ne, to smysl nemá - pak by nebyl důvod ji podepsat a vůbec je to nesmysl
ad 2)ne, nemůže
ad 3) to záleží na věřiteli, zda to ihned předá exekutorovi
ad 4) ne, není.
Děkuji za odpověď a přeji příjemný den
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com