Výpověd ve zkušební době - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Náhlý úraz po výpovědi (zlomená noha)

Jakub Cernohous, 04.08.2008 16:11:26

Dobrý den,

31.7. po 3 měsících mi skončila zkušební lhůta a dostal jsem výpověď. Den po-té se mi stal úraz. U lékaře jsem byl dnes 4.8.2008, diagnostikoval mi zlomeninu nohy s léčením 2 měsíce (nechodící sádra). Zajímalo by mě jestli mám nárok na proplacení neschopnosti. Na úřadu práce jsem ještě nebyl, nemám započtový list.

Re: Náhlý úraz po výpovědi (zlomená noha)

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 12:15:06

Dobrý den, ochranná lhůta pro nemocenské nároky je 7 dnů po skončení PP, je to zde popsáno již mnohokrát.

Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Anežka Zapletalová, 02.08.2008 20:03:33

Dne 12.5.2008 jsem uzavřela pracovní smlouvu s agenturou se zkušební dobou na tři měsíce. Od 11.7.2008 do 31.7.jsem byla v pracovní neschopnosti. 11.7.2008 jsem předala potvrzení o prac. neschopnosti zaměstnavateli (agentuře). 1.8. 2008 jsem předala zaměstnavateli ukončení pracovní neschopnosti a téhož dne mi zaměstnavatel písemně oznámil zrušení pracovního poměru ke dni 10.7.2008. Až později jsem si všimla, že je na výpovědi datum předání výpovědi dne 10.7.2008. Můžete mi sdělit, ke kterému dni mi končí pracovní poměr? Prosím o radu, jak mám dále postupovat.
Děkuji Zapletalová Anežka

Re: Zrušení pracovního poměru ve zkušební době

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 12:12:31

Dobrý den, je rozdíl mezi výpovědí a zrušením PP ve zkušební době, Vy to však spojujete. Pokud se PP ruší, pak není ani nutné, aby bylo to bylo písemně, postačí jen ústně (ale vždy je lepší mít v ruce nějakou písemnost). Jestliže Vám to však neoznámil ani ústně a teprve 1.8. Vám doručil oznámení o zrušení PP (tedy nikoliv výpověď), tak je to účinné od 1.8., ode dne kdy Vám to bylo oznámeno a nikoliv k 10.7., bez ohledu na to, že nesprávně uvedl datum předání.

Výpověd ve zkušební době

Petr Fousek, 30.07.2008 07:32:03

Dobry den. Mam tento problem. Od 1.7.2008 jsem nastoupil do zamestnani,tzn. jsem ve 3 mesicni zkusebni dobe. Chci odejit k 1.8.2008, nasel jsem lepsi misto. Nevim zda-li dostanu vyplatu za odpracovany mesic, jelikoz ta se vyplaci az 7.8. Bojim se aby semnou firma nevybehla. Ze kdyz ukoncim 1.8. tim padem uz nemam s firmou nic spolecneho a nemusi mi tudiz zaplatit. Vaham zda-li pockat az budu mit penizky na ucte a az pak podat vypoved. Ale do noveho zamestnani bych mohl nastoupit jiz 4.8.2008. Tot me dilema. Dekuji za odpoved

Re: Výpověd ve zkušební době

Mgr. Lucie Jindrová, advokát, 30.07.2008 08:17:53

Dobrý den,
i když podáte zrušení pracovního poměru ve zkušební době, musí Vám zaměstnavatel vyplatit mzdu za odpracovanou dobu. Jestliže by tak neučinil, můžete ho zažalovat o tuto dlužnou částku.
Takže v klidu dejte výpověď a odejděte jinam.

Re: Výpověd ve zkušební době

Misa Pegrimkova, 01.08.2008 13:01:14

Dobry den.Muj problem spociva v tom,dala jsem ustni vypoved svemu zamestnavateli ve zkusebni dobe z hodiny na hodinu a pote pracoviste opustila.Muj sef mi vsak dela problemy a chce mi dat do vypovedi §53.Nic jsem neukradla ani nic podobneho,pouze jsem odesla hodinu pred ukoncenim pracovni doby a to po oznameni o ukonceni pracovniho pomeru.Co mam delat?Dekuji.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »