výpověď - fórum

Kategorie: Pracovní právo / Výpověď a zrušení pracovního poměru

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

výpověď

Zdeňka Maxová, 29.07.2008 20:48:32

Dobrý den,
chtěla bych se touto cestou zeptat na několik informací. Dne 15.7. jsem byla dána do částečného invalidního důchodu. To to jsem oznámila zaměstnavateli a na to mi zaměstnavatel sdělil že pro mne nemá práci a dal mi výpověď dohodou, kterou jsem podepsala a ta byla dána k podpisu řediteli firmy. Ten tuto výpověď skartoval ,se sdělením,že je neplatná.Na personálním oddělení mi bylo sděleno,že mi bude zaslaná nová výpověď zaměstnavatelem s § 52E.Chtěla bych se Vás se zeptat zda postupují správně a zda by mi mělo být přiznáno odstupné.Ve firmě mi tvrdí, že nemám na odstupné nárok.
Děkuji Vám za odpověď

Re: výpověď

Mgr. Oldřich Topka, 05.08.2008 08:48:11

Dobrý den, takový nesmysl jako "výpověď dohodou" nelze považovat za platné rozvázání PP. Buď je dána výpověď nebo je uzavřena dohoda o rozvázání PP. Místo toho Vám tedy bude dána jednostranná výpověď pro ztrátu zdravotní způsobilosti podle §52 e) ZP. A tento důvod nezakládá nárok na odstupné. Ale poběží 2-měsíční výpovědní doba, za kterou Vám bude náležet mzda.

Olga Ďurechová, 12.03.2009 14:45:49

Pane Magistře, v případě výpovědi pro ztrátu zdravotní způsobilosti podle §52 e)ZP musí zaměstnanec dojíždět do práce, i když prácí nemůže vykonávat ve 2-měsíční výpovědní době?
Děkuji za odpověď.Ďurechová

Karel Dlouhý, 12.03.2009 18:26:32

Z výpovědní doby není žádná výjimka pro tento důvod.

Bylo by možné skončit pracovní poměr dohodou k dřívějšímu datu.

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »