zruseni trvaleho pobytu - fórum

Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti

přidatNový příspěvek

Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.

Vyhledávání - diskuze
Hledaná slova:

Exekuce vs. trvalý pobyt

Lucie Klátilová, 22.01.2008 22:35:05

Dobrý den,

prosila bych o odpověď! Můj přítel, občan SR si do mého bytu nahlásil trvalý pobyt, podotýkám, že to bylo bez mého souhlasu, když si na cizinecké policii vyřizoval povolení k pobytu. Jak jsem pochopila cizinci k nahlášení trvalého pobytu v tomto případě svolení majitele nemovitosti nepotřebují, což mě dost šokovalo. Veškerý majetek v bytě je můj, přítel není moc majetný a já mám strach, že v případě jeho exekuce by mohl být zabaven i můj majetek. Můj dotaz tedy zní, došlo by při exukuci k zabavení i mého majteku? A druhý dotaz, existuje nějaký způsob jako nějaká smlouva či jeho čestné prohlášení nebo něco podobného, co bych v případě návštěvy exekutora mohla předložit nebo nejlépe tím návštěvě exekutora úplně
předejít?

Moc prosím o radu a předem moc děkuji!

zrušení trvalého pobytu

Dietrichova Monika, 26.12.2007 11:24:43

Před osmi lety jsme si vzali do pěstounské péče tehdy 16ti letého chlapce,nyní je mu tedy 24 let a je samostatný.Pokud si vezmete dítě z dětského domova musíte mu po nabytí rozsudku o pěstounské péči dát trvalý pobyt ve svém domě či bytě = musí mít stejnou adresu jako pěstoun. Co ale dělat s tím, když se pak takový to dospělák osamostatní, nepobývá na adrese trvalého pobytu, ale nemá kam se trvale přihlásit a ani nechce se nikam jinam hlásit, vyhovuje mu to tak jak to je. Nám však hrozí případné exekuce,neboť nemá žádnou stálou práci a na jeho život už nemáme žádný vliv.Zahájili jsme správní řízení na místním úřadě, ale mezi řádky nám bylo sděleno, že nám nevyhoví, pobyt mu nezruší, protože by si ho úřad musel nahlásit k sobě a to by pro ně bylo jen nevýhodné, třeba např.by za něj musel úřad platit popelnice, přebírat jeho poštu apod.Jak dlouho trvá správní řízení ? Svědky již vyslechli,vše co požadovali jsme jim dodali a konec je stále v nedohlednu, mají na vyřízení nějakou lhůtu ? V případě, že zamítnou zrušení trv.pobytu můžeme se odvolat ke kraj.úřadu, ale připadá nám to jako střet zájmů, aby o tom rozhodoval úřad pro který kladné rozhodnutí bude znamenat jen nevýhody, proč by pak rozhodoval v náš prospěch? Děkuji Vám za odpovědi. Dietrichovi

zrušení trval. pobytu

Vera Stupkova, 09.11.2007 17:47:07

Dobrý den mám dotaz jek zrušit trvalý pobyt mému bratrovi. Mamka mi darovala dum ve kterém mel a má trvalé bydlište bratr, který fetuje, krade a dělá dluhy. Už přišel i exekutor. On se zde nekdy ukáže a nejvetsí problém je, že už začíná krást i naše věci.Na ou mi zrušení neudelají, protože se tu občas zdržuje. Bratr žije v přízemí s matkou já mám patro kde žiji se svojí rodinou může exekutor i na můj majetek?Prosím o radu Děkuji moc V.Stupková

Re: zrušení trval. pobytu

Šéfredaktor, 13.11.2007 15:21:24

Dobrý den, exekutor na Váš majetek nemůže. Pokud by ho ale přesto sepsal, braňte se u soudu žalobou na vyloučení věcí z exekuce.
Je otázka, jestli chcete bratra z domu vystěhovat. Pokud ne, nemá zrušení záznamu o adrese trvalého bydliště žádný význam. Pokud jej vystěhovat chcete, můžete proti bratrovi podat žalobu na vyklizení nemovitosti. Pokud soud žalobě vyhoví, na základě pravomocného rozsudku Vám město údaj o trvalém bydlišti zruší.

Mgr. Lucie Jindrová

zruseni trvaleho pobytu

Adela Havlickova, 10.10.2007 20:05:47

Dobry den.Jsem majitelm osobniho bytu.V roce 2003 se do meho bytu k trvalemu pobytu prihlasil muj tehdejsi pritel.Jiz pres dva roky spolu nezijeme a ja jsem nyni zjistila,ze zde ma stale hlasen pobyt.Sousede mi mohou dosvedcit,ze tady jiz pres dva roky nezije a pres rok tu se mnou bydli nekdo jiny.Jelikoz jsme se rozesli ve zlem,na mou zadost o prehlaseni nereaguje.Mujete mi prosim poradit,jak lze jeho prihlaseni zrusit?jaka je uspesnost v pripadnem spravnim rizeni?moc dekuji

Právo

Právník.cz na Facebooku

Uživatel/klient

Login:
Heslo:

- Registrace

Rejstříky

Katalog stránek

+ přidat odkaz

Provizní systém

Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.

BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému

provizní systém »