Kategorie: Občanské právo / Různé
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat jak je to s přirážkami ceny na zboží, které dám do komisního prodeje.Prodejce je plátcem DPH. Např.za zboží požaduji 100,- obchodník přirazí 20%DPH plus ješte 20% (obch.zisk)? tzn. zboží se bude prodávat za 140,-? nebo jak se to počítá?děkuji
doufám že mi rozumíte :)
Dobrý den,
předal jsem do komisního prodeje můj majetek (knihy). Mám veškeré doklady o předání prodejci. Po prodeji knih prodejce již půl roku nereaguje na mé výzvy k proplacení peněz ke ketrým se zavázal. Chci se soudit. Jakou částku jako penále mám požadovat? Myslím tím % z celkové dlužné částky, či % za každý den nezaplacení dluhu? Protože nemám ve smlouvě udáno výši částky, chtěl bych % udat dle možných zákonů. Děkuji za odpověď
Dobrý den,
můžete požadovat úroky z prodlení, jejichž výši stanoví nařízení vlády č. 142/1994 Sb. jako repo sazbu vyhlášenou ČNB a zvýšenou o 7 % a platnou pro první den kalendářního pololetí.
Úroky z prodlení můžete požadovat ode dne následujícího po jejich splatnosti, jestliže jste ji měli určenu ve smlouvě.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com