Kategorie: Občanské právo / Nemovitosti
Chcete-li odebírat toto téma e-mailem, přihlašte se nebo se nejprve zaregistrujte.
DOBRÝ DEN POTŘEBOVALA BYCH RADU KOUPILI JSME V NOVOSTAVBĚ BYT I S PŘEDZAHRÁDKOU MÁME PODEPSANÉ KUPNÍ SMLOUVY A ZAPLACENO BYT PŘEVEDEN V KATASTRU ALE PŘEDZAHRÁDKU STÁLE NEMÁME PŘEPSANOU NA NÁS UŽ TO TRVÁ PUL ROKU TAKŽE JSME NA VLASTNÍ ZAHRÁDCE KTERÁ JE V KATASTRU STÁLE PSANÁ NA STAVEBNÍ FIRMU KTERÁ SE VYMLOUVÁ ŽE MÁ PROBLÉMY S GEOMETRICKÝMI PLÁNY A NEMUŽOU TO ZATÍM PŘEVÉST V KATASTRU A JÁ SE PTÁM JAK DLOUHO MÁ FIRMA NA TO TO PŘEVÉST NA NÁS JAKO MAJITELE TUTO PŘEDZAHRÁDKU A CO S TÍM MOHU KROMĚ ČEKÁNÍ DĚLAT
Dobrý den,
zde záleží především na tom, zda a jak máte lhůty k převodu uvedené ve smlouvě. Zákon žádné lhůty nestanoví a jde vždy jen o domluvu mezi účastníky.
Dobrý den lhuty ve smlouvě byly dány o smlouvě budoucí o kupní smlouvě za jak dlouho musí být podepsaná ale o převodu na katastr ani čárka a nás nenapadlo jako laiky že na to musí být také lhuty takže musíme asi jen čekat tak jaknám to řekla i sekretářka te stavební firmy
Dobrý den.Pozemek 1197/2 užíváme přes 50let.V r.1963 byl zapsán na dědu.V r.1980 při převodu/potvrzeno Geodézii/.S tím nesouhlasil MNV-museli to vyškrtnout /neměla jsem doklad o koupi/ jinak by se převod neuskutečnil.V r.1999 jsem si nechala udělat znalecký posudek/na radu starosty-až se to bude prodávat na koupi.Ale nic se nedělo.V r.2002-zaslala žádost o koupi,aby se to už vyřešilo.Ostatní pozemky už byli prodány/3/.Odp:že z výp.katastru nemovitostí bylo zjištěno,že parcela není uvedena na listu vlastnictví městské části Pha-Such.a nelze prodat.Úřad požádal o identifikaci,až bude zapsán,může být prodán.V r.2007 bylo oznámeno-prodej za nejvyšší cenu 951tis.Přes pozemek vede kan.přípoj.-soused-věcné břemeno r.2008.Tento pozemek byl veden v budoucnu jako náměstí.3 stejné pozemky byli prodány vlastníkům soused. poz.,aby byla zachována zeleň.Máme hl.okna na tento pozemek/východ/ a navíc vede u toho dost rušná ul./autobus.../.Můžete mi poradit,jak se bránit/popř. stavbě/ Nemám 1mil.Děkuji
Dobrý den, Váš dotaz je velmi nesrozumitelný. Chtěla jste sice důkladně popsat situaci, ale je z toho pořádný zmatek. Takže nejlépe uděláte, pokud věc osobně projednáte s advokátem. Tohle chce důkladný rozbor, který Vám zde neposkytneme.
Dobrý den.Je možné kopie dokladů Vám poslat?Jaká by byla cena? Neuvědomila jsem si ,že nejste z Prahy.Děkuji.
Dobrý den,
na těchto stránkách placené poradenství neposkytujeme.
Musíte se obrátit na advokáta - můžete např. na mě na stránkách www.pravnik.org, kde se domluvíme dále.
Provozovatel těchto stránek - obchodní společnost WEDOS a.s. nabízí nástroj, který Vám umožní vydělávat za reklamu a zprostředkování objednávek zboží a služeb této společnosti.
BONUS 100,- Kč již za aktivaci provizního systému
Webhosting, serverhosting a registrace domén za nejnižší ceny v ČR.
Hosting.WEDOS.comNejvětší internetové stavebniny v ČR s garancí nejnižší ceny
www.Vase-Stavba.czOn-line pojištění přes internet s garancí nejnižší ceny.
www.Pojisteni.czWEDOS IS je on-line informační systém (podobný systémům CRM), sloužící zejména pro práci s firemní poštou.
IS.WEDOS.com